Clătitele pufoase sau pancakes sunt un preparat pe placul tuturor, simple de făcut și versatile. Combinația dintre mascarpone și dulceața de mure este o combinație care se potrivește perfect acestor clătite.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separa ouăle și se bat albușurile până când devin spumă.
Gălbenușul se amestecă bine cu sarea timp de 2-3 minute după care se adaugă laptele, iaurtul, untul topit și esența de vanilie.
Mixul de lapte și gălbenușuri se adaugă peste faina amestecată cu praful de copt, se amestecă bine și apoi se adaugă albușurile bătute spumă.
Se încinge o tigaie, se adaugă un cubuleț de unt și după ce s-a topit, se șterge untul din tigaie cu un șervețel. Cu ajutorul unui polonic se toarnă compoziție in tigaie. Când încep să apară bule, clătita se întoarce pe partea cealaltă.
Se unge fiecare clătite cu mascarpone și se adaugă peste o linguriță sau 2 de dulceață de mure.
Ingrediente
Indicații
Se separa ouăle și se bat albușurile până când devin spumă.
Gălbenușul se amestecă bine cu sarea timp de 2-3 minute după care se adaugă laptele, iaurtul, untul topit și esența de vanilie.
Mixul de lapte și gălbenușuri se adaugă peste faina amestecată cu praful de copt, se amestecă bine și apoi se adaugă albușurile bătute spumă.
Se încinge o tigaie, se adaugă un cubuleț de unt și după ce s-a topit, se șterge untul din tigaie cu un șervețel. Cu ajutorul unui polonic se toarnă compoziție in tigaie. Când încep să apară bule, clătita se întoarce pe partea cealaltă.
Se unge fiecare clătite cu mascarpone și se adaugă peste o linguriță sau 2 de dulceață de mure.