Papanasi

AutorIulia Iva
DificultateIntermediar

La noi in familie papanașii nu au fost niciodată refuzați. Oricât de multi as face, niciodată nu sunt prea multi!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Aluatul de papanasi
 1 Ou
 200 gr Brânză de vaci
 4 Zahăr
 0,50 tsp Bicarbonat de sodiu
 2 gr Sare
 120 gr Faina
 5 gr Esența de vanilie
Pentru servire
 100 gr Dulceață
 100 gr Smântână

Mod de preparare:

1

Prima data incepem cu brânza. Aceasta trebuie sa fie proaspătă și să fie foarte bine scursă de zer.

2

Amestecam bine toate ingredientele. Nu adăugați faina mai multa decât este scris în rețeta. Chiar daca aluatul va fi lipicios, pentru modelarea papanașilor puteți să vă ajutați de faina.

3

După ce încorporați bine toate ingredientele puteți să vă apucați de modelat.

4

Apoi ii prjiti in baie de ulei, încins, la foc mediu. Scoateți papanașii pe un prosop absorbant.

5

Papanașii îi veți servi cu smântână grasă și dulceață. Noi o preferăm pe cea de vișine sau afine. Voi puteți folosi ce va place.

Va garantez că o să vă placă!

Pofta buna!

Ingrediente

Aluatul de papanasi
 1 Ou
 200 gr Brânză de vaci
 4 Zahăr
 0,50 tsp Bicarbonat de sodiu
 2 gr Sare
 120 gr Faina
 5 gr Esența de vanilie
Pentru servire
 100 gr Dulceață
 100 gr Smântână

Indicații

1

Prima data incepem cu brânza. Aceasta trebuie sa fie proaspătă și să fie foarte bine scursă de zer.

2

Amestecam bine toate ingredientele. Nu adăugați faina mai multa decât este scris în rețeta. Chiar daca aluatul va fi lipicios, pentru modelarea papanașilor puteți să vă ajutați de faina.

3

După ce încorporați bine toate ingredientele puteți să vă apucați de modelat.

4

Apoi ii prjiti in baie de ulei, încins, la foc mediu. Scoateți papanașii pe un prosop absorbant.

5

Papanașii îi veți servi cu smântână grasă și dulceață. Noi o preferăm pe cea de vișine sau afine. Voi puteți folosi ce va place.

Va garantez că o să vă placă!

Pofta buna!

Note

Papanasi