fbpx

Papanași cu dulceață de vișine și smântână

AvatarAutorMarryB
DificultateÎncepător

O rețetă clasica și care cu siguranță vă va încânta simțurile .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 500 g Brânză dulce de vaci
 300 g Făină
 200 g Smântână
 150 g Dulceață
 30 g Zahăr vanilat
 2 Ouă
 1 linguriță(e) Esență de portocală
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 Coaja de la 1 lămâie
 Puțină sare

Mod de preparare:

1

Într-un bol punem brânză proaspătă, zahărul, ouăle şi aromele. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu . Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină. 
Din acest aluat vor ieși 6 papanași pe care îi voi forma din 6 biluțe mici și 6 bilute mari . Bilutele mari le turtim puțin și le facem o gaură în mijloc.

2

După ce am format papanașii ii punem la prăjit în uleiul încins pentru 2-3 minute pe fiecare parte sau până sunt aurii pe ambele părți.
Se pun la scurs pe hârtie absorbantă și se servesc cu smântână și cu dulceață după preferințele fiecăruia .

Ingrediente

 500 g Brânză dulce de vaci
 300 g Făină
 200 g Smântână
 150 g Dulceață
 30 g Zahăr vanilat
 2 Ouă
 1 linguriță(e) Esență de portocală
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 Coaja de la 1 lămâie
 Puțină sare

Direcții

1

Într-un bol punem brânză proaspătă, zahărul, ouăle şi aromele. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu . Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină. 
Din acest aluat vor ieși 6 papanași pe care îi voi forma din 6 biluțe mici și 6 bilute mari . Bilutele mari le turtim puțin și le facem o gaură în mijloc.

2

După ce am format papanașii ii punem la prăjit în uleiul încins pentru 2-3 minute pe fiecare parte sau până sunt aurii pe ambele părți.
Se pun la scurs pe hârtie absorbantă și se servesc cu smântână și cu dulceață după preferințele fiecăruia .

Papanași cu dulceață de vișine și smântână