Papanași cu dulceață de vișine și smântână

AutorMarryB
DificultateÎncepător

O rețetă clasica și care cu siguranță vă va încânta simțurile .

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 500 gr Brânză dulce de vaci
 300 gr Făină
 200 gr Smântână
 150 gr Dulceață
 30 gr Zahăr vanilat
 2 Ouă
 1 tsp Esență de portocală
 1 tsp Bicarbonat de sodiu
 Coaja de la 1 lămâie
 Puțină sare

Mod de preparare:

1

Într-un bol punem brânză proaspătă, zahărul, ouăle şi aromele. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu . Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină. 
Din acest aluat vor ieși 6 papanași pe care îi voi forma din 6 biluțe mici și 6 bilute mari . Bilutele mari le turtim puțin și le facem o gaură în mijloc.

2

După ce am format papanașii ii punem la prăjit în uleiul încins pentru 2-3 minute pe fiecare parte sau până sunt aurii pe ambele părți.
Se pun la scurs pe hârtie absorbantă și se servesc cu smântână și cu dulceață după preferințele fiecăruia .

Ingrediente

 500 gr Brânză dulce de vaci
 300 gr Făină
 200 gr Smântână
 150 gr Dulceață
 30 gr Zahăr vanilat
 2 Ouă
 1 tsp Esență de portocală
 1 tsp Bicarbonat de sodiu
 Coaja de la 1 lămâie
 Puțină sare

Indicații

1

Într-un bol punem brânză proaspătă, zahărul, ouăle şi aromele. Amestecăm cu o furculiţă, apoi adăugăm făină amestecată cu bicarbonatul de sodiu . Frământăm aluatul cu mâna până încorporăm toată făină. 
Din acest aluat vor ieși 6 papanași pe care îi voi forma din 6 biluțe mici și 6 bilute mari . Bilutele mari le turtim puțin și le facem o gaură în mijloc.

2

După ce am format papanașii ii punem la prăjit în uleiul încins pentru 2-3 minute pe fiecare parte sau până sunt aurii pe ambele părți.
Se pun la scurs pe hârtie absorbantă și se servesc cu smântână și cu dulceață după preferințele fiecăruia .

Note

Papanași cu dulceață de vișine și smântână