Fragezi și pufoși la interior, dar ușor crocanți la exterior, papanașii reprezintă un desert savuros, ușor de preparat, cu arome care îi încântă până și pe cei mai selectivi gurmanzi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fărâmițează bine brânza de vaci într-un castron încăpător.
Peste brânză se adaugă ouăle întregi, sarea, zahărul tos și cel vanilat, coaja de lămâie și se omogenizează ingredientele cu un mixer de mână până se formează un amestec fără cocoloașe.
Se cern făina și praful de copt peste compoziție și se încorporează cu mâna, doar până se obține un aluat moale, ușor lipicios. Aluatul nu se frământă mai mult de atât deoarece va deveni rigid, iar papanașii nu vor mai fi pufoși!
Aluatul se acoperă cu o folie de plastic și se pune în frigider pentru aproximativ o oră.
După o oră, din aluat se vor împărți 10 linguri pentru papanași și 10 linguriță pentru bila de deasupra acestora. Cu mâna dată prin făină vor fi modelate 10 discuri și 10 sfere mici.
Degetul arătător dat prin făină se înfige în mijlocul discurilor și se rotește pentru a obține un orificiu de mărimea unei sfere din aluat.
Uleiul se încinge la temperatură mică și se prăjesc câte 3 papanași alături de biluțele aferente într-o tigaie cu diametrul de 24 cm.
Când papanașii capătă o culoare aurie în exterior, îi scoatem într-o tavă acoperită cu hârtie absorbantă.
Papanașii se servesc imediat ce s-au scurs puțin de ulei și se adaugă peste ei smântână și dulceață de afine.
Ingrediente
Indicații
Se fărâmițează bine brânza de vaci într-un castron încăpător.
Peste brânză se adaugă ouăle întregi, sarea, zahărul tos și cel vanilat, coaja de lămâie și se omogenizează ingredientele cu un mixer de mână până se formează un amestec fără cocoloașe.
Se cern făina și praful de copt peste compoziție și se încorporează cu mâna, doar până se obține un aluat moale, ușor lipicios. Aluatul nu se frământă mai mult de atât deoarece va deveni rigid, iar papanașii nu vor mai fi pufoși!
Aluatul se acoperă cu o folie de plastic și se pune în frigider pentru aproximativ o oră.
După o oră, din aluat se vor împărți 10 linguri pentru papanași și 10 linguriță pentru bila de deasupra acestora. Cu mâna dată prin făină vor fi modelate 10 discuri și 10 sfere mici.
Degetul arătător dat prin făină se înfige în mijlocul discurilor și se rotește pentru a obține un orificiu de mărimea unei sfere din aluat.
Uleiul se încinge la temperatură mică și se prăjesc câte 3 papanași alături de biluțele aferente într-o tigaie cu diametrul de 24 cm.
Când papanașii capătă o culoare aurie în exterior, îi scoatem într-o tavă acoperită cu hârtie absorbantă.
Papanașii se servesc imediat ce s-au scurs puțin de ulei și se adaugă peste ei smântână și dulceață de afine.