fbpx

Papanasi

AvatarAutorIulia Iva
DificultateIntermediar

La noi in familie papanașii nu au fost niciodată refuzați. Oricât de multi as face, niciodată nu sunt prea multi!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Aluatul de papanasi
 1 Ou
 200 g Brânză de vaci
 4 Zahăr
 0,50 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 2 g Sare
 120 g Faina
 5 g Esența de vanilie
Pentru servire
 100 g Dulceață
 100 g Smântână

Mod de preparare:

1

Prima data incepem cu brânza. Aceasta trebuie sa fie proaspătă și să fie foarte bine scursă de zer.

2

Amestecam bine toate ingredientele. Nu adăugați faina mai multa decât este scris în rețeta. Chiar daca aluatul va fi lipicios, pentru modelarea papanașilor puteți să vă ajutați de faina.

3

După ce încorporați bine toate ingredientele puteți să vă apucați de modelat.

4

Apoi ii prjiti in baie de ulei, încins, la foc mediu. Scoateți papanașii pe un prosop absorbant.

5

Papanașii îi veți servi cu smântână grasă și dulceață. Noi o preferăm pe cea de vișine sau afine. Voi puteți folosi ce va place.

Va garantez că o să vă placă!

Pofta buna!

Ingrediente

Aluatul de papanasi
 1 Ou
 200 g Brânză de vaci
 4 Zahăr
 0,50 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 2 g Sare
 120 g Faina
 5 g Esența de vanilie
Pentru servire
 100 g Dulceață
 100 g Smântână

Direcții

1

Prima data incepem cu brânza. Aceasta trebuie sa fie proaspătă și să fie foarte bine scursă de zer.

2

Amestecam bine toate ingredientele. Nu adăugați faina mai multa decât este scris în rețeta. Chiar daca aluatul va fi lipicios, pentru modelarea papanașilor puteți să vă ajutați de faina.

3

După ce încorporați bine toate ingredientele puteți să vă apucați de modelat.

4

Apoi ii prjiti in baie de ulei, încins, la foc mediu. Scoateți papanașii pe un prosop absorbant.

5

Papanașii îi veți servi cu smântână grasă și dulceață. Noi o preferăm pe cea de vișine sau afine. Voi puteți folosi ce va place.

Va garantez că o să vă placă!

Pofta buna!

Papanasi