Pasca cu brânză fără aluat

Autorpapadelicioss
DificultateIntermediar

Dulcele care se regăsește mereu pe masa de Paște.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 900 gr urdă (o puteți înlocui cu brânză de vaci)
 4 ouă
 70 gr stafide
 60 gr făină alba
 70 gr miere
 coaja rasă de lămâie bio

Mod de preparare:

1

Separăm ouăle. Punem stafidele la hidratat în apă caldă pentru 15 minute. După acest timp le scurgem foarte bine de apă.

2

Batem albușurile spumă cu o linguriță de miere. Într-un alt bol batem gălbenușurile cu restul de miere, adăugăm și coaja rasă de lămâie.

3

Într-un bol punem brânza, adăugăm gălbenușul, făina și amestecam până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm albușul. Îl încorporam cu ajutorul unei spatule cu mișcări lente de jos în sus , pentru a se păstra compoziția aerată.

4

Tapetam o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 60 de minute.

5

Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de diametrul tăvi în care punem compoziția. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. Dacă aveți  brânză cu mai mult zer, o puneți puțin la scurs într-o sită.

Ingrediente

 900 gr urdă (o puteți înlocui cu brânză de vaci)
 4 ouă
 70 gr stafide
 60 gr făină alba
 70 gr miere
 coaja rasă de lămâie bio

Indicații

1

Separăm ouăle. Punem stafidele la hidratat în apă caldă pentru 15 minute. După acest timp le scurgem foarte bine de apă.

2

Batem albușurile spumă cu o linguriță de miere. Într-un alt bol batem gălbenușurile cu restul de miere, adăugăm și coaja rasă de lămâie.

3

Într-un bol punem brânza, adăugăm gălbenușul, făina și amestecam până încorporăm bine toate ingredientele. La final adăugăm albușul. Îl încorporam cu ajutorul unei spatule cu mișcări lente de jos în sus , pentru a se păstra compoziția aerată.

4

Tapetam o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 60 de minute.

5

Timpul de coacere poate fi diferit în funcție de diametrul tăvi în care punem compoziția. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. Dacă aveți  brânză cu mai mult zer, o puneți puțin la scurs într-o sită.

Pasca cu brânză fără aluat