Paste al forno cu pui și ciuperci

AutorAndrei R
DificultateÎncepător

O porție de paste al forno cu pui și ciuperci îți garantează o masă rapidă și gustoasă, pe care o poți savura în tihnă alături de familie sau prieteni. Se pregătesc ușor, într-un timp scurt și se gratinează la cuptor până când se vor rumeni frumos.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 250 gr penne
 1 piept de pui
 7-8 ciuperci
 1 ceapa
 2 catei usturoi
 1 cutie de rosii
 100 gr mozzarella
 50 gr parmezan
 3 tbsp ulei
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Pune o cratiță cu suficientă apă la fiert și gătește pastele al dente conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere, pentru a da gust pastelor încă din timpul gătirii.

2

Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la prăjit într-o tigaie adâncă cu două-trei linguri de ulei.

3

Toacă mărunt ceapa și taie ciupercile felii.

4

Adaugă ceapa peste pieptul de pui prăjit și gătește câteva minute până când ceapa se va înmuia.

5

Mai departe adaugă ciupercile feliate și usturoiul trecut prin presă și lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci se va evapora.

6

Adaugă roșiile decojite, potrivește de sare, piper și busuioc și mai lasă amestecul câteva minute până când aromele se vor întrepătrunde și sosul se va găti.

7

Peste sosul de roșii astfel preparat adaugă pastele fierte și scurse bine de apă.

8

Amestecă bine totul astfel încât pastele să absoarbă cât mai mult sos apoi varsă totul într-un vas ceramic sau o tavă cu pereți groși, care poate fi introdusă în cuptor.

9

Deasupra pastelor adaugă mozzarella și parmezan răzuit și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni frumos.

Ingrediente

 250 gr penne
 1 piept de pui
 7-8 ciuperci
 1 ceapa
 2 catei usturoi
 1 cutie de rosii
 100 gr mozzarella
 50 gr parmezan
 3 tbsp ulei
 sare
 piper

Indicații

1

Pune o cratiță cu suficientă apă la fiert și gătește pastele al dente conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere, pentru a da gust pastelor încă din timpul gătirii.

2

Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la prăjit într-o tigaie adâncă cu două-trei linguri de ulei.

3

Toacă mărunt ceapa și taie ciupercile felii.

4

Adaugă ceapa peste pieptul de pui prăjit și gătește câteva minute până când ceapa se va înmuia.

5

Mai departe adaugă ciupercile feliate și usturoiul trecut prin presă și lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci se va evapora.

6

Adaugă roșiile decojite, potrivește de sare, piper și busuioc și mai lasă amestecul câteva minute până când aromele se vor întrepătrunde și sosul se va găti.

7

Peste sosul de roșii astfel preparat adaugă pastele fierte și scurse bine de apă.

8

Amestecă bine totul astfel încât pastele să absoarbă cât mai mult sos apoi varsă totul într-un vas ceramic sau o tavă cu pereți groși, care poate fi introdusă în cuptor.

9

Deasupra pastelor adaugă mozzarella și parmezan răzuit și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni frumos.

Note

Paste al forno cu pui și ciuperci