O porție de paste al forno cu pui și ciuperci îți garantează o masă rapidă și gustoasă, pe care o poți savura în tihnă alături de familie sau prieteni. Se pregătesc ușor, într-un timp scurt și se gratinează la cuptor până când se vor rumeni frumos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune o cratiță cu suficientă apă la fiert și gătește pastele al dente conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere, pentru a da gust pastelor încă din timpul gătirii.
Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la prăjit într-o tigaie adâncă cu două-trei linguri de ulei.
Toacă mărunt ceapa și taie ciupercile felii.
Adaugă ceapa peste pieptul de pui prăjit și gătește câteva minute până când ceapa se va înmuia.
Mai departe adaugă ciupercile feliate și usturoiul trecut prin presă și lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci se va evapora.
Adaugă roșiile decojite, potrivește de sare, piper și busuioc și mai lasă amestecul câteva minute până când aromele se vor întrepătrunde și sosul se va găti.
Peste sosul de roșii astfel preparat adaugă pastele fierte și scurse bine de apă.
Amestecă bine totul astfel încât pastele să absoarbă cât mai mult sos apoi varsă totul într-un vas ceramic sau o tavă cu pereți groși, care poate fi introdusă în cuptor.
Deasupra pastelor adaugă mozzarella și parmezan răzuit și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni frumos.
Ingrediente
Indicații
Pune o cratiță cu suficientă apă la fiert și gătește pastele al dente conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere, pentru a da gust pastelor încă din timpul gătirii.
Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la prăjit într-o tigaie adâncă cu două-trei linguri de ulei.
Toacă mărunt ceapa și taie ciupercile felii.
Adaugă ceapa peste pieptul de pui prăjit și gătește câteva minute până când ceapa se va înmuia.
Mai departe adaugă ciupercile feliate și usturoiul trecut prin presă și lasă la foc mic până când apa lăsată de ciuperci se va evapora.
Adaugă roșiile decojite, potrivește de sare, piper și busuioc și mai lasă amestecul câteva minute până când aromele se vor întrepătrunde și sosul se va găti.
Peste sosul de roșii astfel preparat adaugă pastele fierte și scurse bine de apă.
Amestecă bine totul astfel încât pastele să absoarbă cât mai mult sos apoi varsă totul într-un vas ceramic sau o tavă cu pereți groși, care poate fi introdusă în cuptor.
Deasupra pastelor adaugă mozzarella și parmezan răzuit și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni frumos.