Paste cu piept de pui

AutorLoren
DificultateIntermediar

Gustul aromat al acestor paste te vor face să îți dorești încă o porție. Textura fragedă a pieptului de pui în sosul de roșii în combinație cu pastele moi vor alcătui meniul perfect pentru orice ocazie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 cepe
 4 căței de usturoi
 un ardei iute
 500 gr piept de pui
 3 roșii
 bulion
 500 gr paste
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Se toacă mărunt cepele și se pun la călit pentru 2-3 minute.

2

Se toacă ardeiul iute și usturoiul, se adaugă peste ceapă și se lasă la călit până se înmoaie.

3

Pieptul de pui se taie cubulețe și se adaugă peste ingredientele călite.

4

Roșiile se toacă și se adaugă în tigaie când pieptul de pui devine albicios, apoi se adaugă bulionul, sarea și piperul și se fierb cu un capac deasupra pentru 20 de minute.

5

Pastele se fierb în paralel timp de 8-10 minute, în funcție de pastele alese.

6

După ce au fiert, pastele se scurg și se amestecă cu pieptul de pui.

7

Pentru decor se poate adăuga cașcaval ras sau pătrunjel tocat mărunt.

Ingrediente

 2 cepe
 4 căței de usturoi
 un ardei iute
 500 gr piept de pui
 3 roșii
 bulion
 500 gr paste
 sare
 piper

Indicații

1

Se toacă mărunt cepele și se pun la călit pentru 2-3 minute.

2

Se toacă ardeiul iute și usturoiul, se adaugă peste ceapă și se lasă la călit până se înmoaie.

3

Pieptul de pui se taie cubulețe și se adaugă peste ingredientele călite.

4

Roșiile se toacă și se adaugă în tigaie când pieptul de pui devine albicios, apoi se adaugă bulionul, sarea și piperul și se fierb cu un capac deasupra pentru 20 de minute.

5

Pastele se fierb în paralel timp de 8-10 minute, în funcție de pastele alese.

6

După ce au fiert, pastele se scurg și se amestecă cu pieptul de pui.

7

Pentru decor se poate adăuga cașcaval ras sau pătrunjel tocat mărunt.

Paste cu piept de pui