fbpx

Paste cu pui, ardei gras și turmeric

AvatarAutorAndrei R
DificultateÎncepător

Aceste paste cu pui, ardei gras și turmenic reprezintă o idee de masă rapidă și sănătoasă pentru zilele când îți dorești ceva bun, dar cu puțin efort!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 200 g piept de pui
 1 ceapa rosie
 ½ ardei gras verde
 ½ ardei gras rosu
 3 catei usturoi
 300 ml lapte
 50 g parmezan
 1 linguriță(e) turmeric
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Pune o oală cu apă la foc pentru a putea fierbe pastele conform instrucțiunilor indicate pe ambalaj.

2

Într-o tigaie înaltă, prăjește pieptul de pui tăiat cubulețe împreună cu cele două linguri de ulei până când se rumenește ușor.

3

Scoate bucățile de piept de pui și adaugă ceapa tăiată solzișori, apoi ardeiul tăiat fâșii.

4

Lasă-le la călit câteva minute apoi condimentează cu usturoiul dat prin presă, lingurița de turmeric, sare și piper.

5

Adaugă pieptul de pui și amestecă bine totul, după care toarnă laptele și lasă câteva minute pe foc, până începe să clocotească.

6

Adaugă pastele bine scurse de apă, omogenizează bine, apoi încorporează și parmezanul ras.

7

Lasă pastele la foc mic amestecând des pentru încă 3-4 minute, timp în care se laptele se va îngroșa și se va transforma în sos.

La final adaugă pătrunjelul tocat mărunt!

Ingrediente

 200 g piept de pui
 1 ceapa rosie
 ½ ardei gras verde
 ½ ardei gras rosu
 3 catei usturoi
 300 ml lapte
 50 g parmezan
 1 linguriță(e) turmeric
 sare
 piper

Direcții

1

Pune o oală cu apă la foc pentru a putea fierbe pastele conform instrucțiunilor indicate pe ambalaj.

2

Într-o tigaie înaltă, prăjește pieptul de pui tăiat cubulețe împreună cu cele două linguri de ulei până când se rumenește ușor.

3

Scoate bucățile de piept de pui și adaugă ceapa tăiată solzișori, apoi ardeiul tăiat fâșii.

4

Lasă-le la călit câteva minute apoi condimentează cu usturoiul dat prin presă, lingurița de turmeric, sare și piper.

5

Adaugă pieptul de pui și amestecă bine totul, după care toarnă laptele și lasă câteva minute pe foc, până începe să clocotească.

6

Adaugă pastele bine scurse de apă, omogenizează bine, apoi încorporează și parmezanul ras.

7

Lasă pastele la foc mic amestecând des pentru încă 3-4 minute, timp în care se laptele se va îngroșa și se va transforma în sos.

La final adaugă pătrunjelul tocat mărunt!

Paste cu pui, ardei gras și turmeric