Paste quatro formaggi

AutorFarfuria Curcubeu
DificultateIntermediar

Pastele cu sos de brânză sunt preferate la noi în casă, varianta noastră de comfort food. Se fac ușor și sunt extrem de gustoase.

ShareSave
Paste rapide cu branza
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 200 gr Paste
 500 ml Lapte
 400 gr Amestec de brânzeturi pentru paste
 Pudră de usturoi
 3 tbsp Făină
 1 tbsp Unt
 Sare
 Piper
 Câteva semințe de in

Mod de preparare:

1

Ca orice rețetă de paste, și aceasta se face foarte simplu. Pentru început am pus la fiert 1.5 litri de apă pentru paste, pe care am sărat-o foarte bine.

2

Când apa începe să fiarbă punem pastele și fierbem conform instrucțiunile de pe pachet.

3

Între timp ne ocupăm de sos. Într-o tigaie încinsă punem untul, iar când acesta s-a topit punem sarea, piperul, praful de usturoi și făina.

4

Amestecăm cu un tel și turnăm ușor laptele.

5

După 2 minute adăugăm și brânza. Am folosit amestec pentru paste cu mozzarella, parmesan, gorgonzola și emmentaler. Putem păstra puțină brânză pentru a pune la final peste paste.

6

Pentru a testa dacă sosul este gata folosim o lingură de lemn pe care o trecem prin mijlocul tigăii. Dacă sosul se separă în urma lingurii și își păstrează consistența, este gata.

7

Scurgem pastele de apă și adăugăm peste sos. Am servit aceste paste cu salată verde și piept de pui la grătar.

8

Este o rețetă simplă și extrem de gustoasă. Sper să o încercați!
Poftă bună!

Ingrediente

 200 gr Paste
 500 ml Lapte
 400 gr Amestec de brânzeturi pentru paste
 Pudră de usturoi
 3 tbsp Făină
 1 tbsp Unt
 Sare
 Piper
 Câteva semințe de in

Indicații

1

Ca orice rețetă de paste, și aceasta se face foarte simplu. Pentru început am pus la fiert 1.5 litri de apă pentru paste, pe care am sărat-o foarte bine.

2

Când apa începe să fiarbă punem pastele și fierbem conform instrucțiunile de pe pachet.

3

Între timp ne ocupăm de sos. Într-o tigaie încinsă punem untul, iar când acesta s-a topit punem sarea, piperul, praful de usturoi și făina.

4

Amestecăm cu un tel și turnăm ușor laptele.

5

După 2 minute adăugăm și brânza. Am folosit amestec pentru paste cu mozzarella, parmesan, gorgonzola și emmentaler. Putem păstra puțină brânză pentru a pune la final peste paste.

6

Pentru a testa dacă sosul este gata folosim o lingură de lemn pe care o trecem prin mijlocul tigăii. Dacă sosul se separă în urma lingurii și își păstrează consistența, este gata.

7

Scurgem pastele de apă și adăugăm peste sos. Am servit aceste paste cu salată verde și piept de pui la grătar.

8

Este o rețetă simplă și extrem de gustoasă. Sper să o încercați!
Poftă bună!

Paste quatro formaggi