Păstrează puțin unt, topește-l și toarnă-l peste pateul închegat.
Astfel, stratul de grăsime va putea fi înlăturat de cei care doresc mai puțin unt.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se topesc 50 g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.
După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum 2 zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.
Ingrediente
Indicații
Se topesc 50 g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.
După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum 2 zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.