Pateu de ciuperci pe pâine prăjită

AutorGatim_cu_drag
DificultateÎncepător

Păstrează puțin unt, topește-l și toarnă-l peste pateul închegat.
Astfel, stratul de grăsime va putea fi înlăturat de cei care doresc mai puțin unt.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 250 gr unt, moale
 1 ceapă, tocată foarte mărunt
 3 căței de usturoi, tocați mărunt
 2 crenguțe de cimbru, plus extra pentru servit
 30 gr de hibri uscați, înmuiați, scurși și tocați mărunt
 250 gr de ciuperci champignon, tocate
 2 linguri de coniac
 zeama de la 1/2 lămâie
 câte o mână de pătrunjel și de tarhon, tocate mărunt
 pâine prăjită și frunze de salată pentru servit

Mod de preparare:

1

Se topesc 50 g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.

2

După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum 2 zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.

Ingrediente

 250 gr unt, moale
 1 ceapă, tocată foarte mărunt
 3 căței de usturoi, tocați mărunt
 2 crenguțe de cimbru, plus extra pentru servit
 30 gr de hibri uscați, înmuiați, scurși și tocați mărunt
 250 gr de ciuperci champignon, tocate
 2 linguri de coniac
 zeama de la 1/2 lămâie
 câte o mână de pătrunjel și de tarhon, tocate mărunt
 pâine prăjită și frunze de salată pentru servit

Indicații

1

Se topesc 50 g de unt într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și cimbrul și se prăjesc încă 1 minut. Se adaugă ciupercile și se amestecă pentru a fi acoperite cu unt. Se prăjesc la flacără mare 5-8 minute, până se înmoaie. Se toarnă coniacul și zeama de lămâie și se mai lasă 2-3 minute sau până când se evaporă tot lichidul. Se adaugă verdețurile, se asezonează, apoi se lasă la răcit.

2

După ce se răcește, se scoate cimbrul. Se amestecă ciupercile cu untul rămas și se pun în patru forme. Se lasă la rece până când se întărește compoziția sau maximum 2 zile, apoi se servește cu un fir de cimbru deasupra, cu pâine prăjită și cu frunze de salată amestecate cu ulei și oțet.

Pateu de ciuperci pe pâine prăjită