fbpx

Piersicuțe

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

În rețetele tradiționale, piersicuțele sunt umplute cu miez de nucă prăjită, cacao și rom. Dar parcă aceste arome nu se potrivesc cu esteticul acestor fursecuri așa că, am decis să fac o variantă diferită, mai delicată, și am folosit gem de piersici ca aromă de bază.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare50 minsTimp de gătire / răcire17 minsTimp Total1 oră 7 mins

Ingrediente:

Aluat piersicuțe :
 3 ouă
 300 g zahăr
 250 g ulei
 1 praf de copt
 550 g făină
Cremă :
 100 g zahăr pudră
 300 g gem de piersici
 200 g unt
În plus :
 colorant alimentar roșu
 colorant alimentar galben
 colorant alimentar verde
 zahăr tos

Mod de preparare:

Aluat piersicuțe :
1

Ouăle se freacă cu zahărul foarte bine, uleiul se adaugă puțin câte puțin ca la maioneză apoi se pune praful de copt și făina. Se amestecă până se obține un aluat omogen.

2

Din aluat se fac 100-104 biluțe de 12-13 g.

3

Biluțele se pun în tavă cu hârtie de copt și se coc 15-17 minute la 180˚C.

4

După ce se răcesc, se scobesc cu o lingură.

Crema :
5

Într-un bol punem aluatul scobit din piersicuțe, peste care adăugăm zahărul pudră, gemul și untul.

6

Amestecăm bine până obținem o cremă fină și omogenă.

Asamblare :
7

Umplem piersicuțele cu crema făcută și le lipim două câte două.

8

Se pune apă în 3 boluri. Adăugăm câte o culoare în fiecare bol și amestecăm bine până colorantul se topește. Puteți adăuga cât de mult colorant vreți, eu am vrut să arate mai natural așa că nu am adăugat prea mult.

9

Se dau piersicuțele prin apa cu colorant și se rostogolesc prin zahăr tos.

Ingrediente

Aluat piersicuțe :
 3 ouă
 300 g zahăr
 250 g ulei
 1 praf de copt
 550 g făină
Cremă :
 100 g zahăr pudră
 300 g gem de piersici
 200 g unt
În plus :
 colorant alimentar roșu
 colorant alimentar galben
 colorant alimentar verde
 zahăr tos

Direcții

Aluat piersicuțe :
1

Ouăle se freacă cu zahărul foarte bine, uleiul se adaugă puțin câte puțin ca la maioneză apoi se pune praful de copt și făina. Se amestecă până se obține un aluat omogen.

2

Din aluat se fac 100-104 biluțe de 12-13 g.

3

Biluțele se pun în tavă cu hârtie de copt și se coc 15-17 minute la 180˚C.

4

După ce se răcesc, se scobesc cu o lingură.

Crema :
5

Într-un bol punem aluatul scobit din piersicuțe, peste care adăugăm zahărul pudră, gemul și untul.

6

Amestecăm bine până obținem o cremă fină și omogenă.

Asamblare :
7

Umplem piersicuțele cu crema făcută și le lipim două câte două.

8

Se pune apă în 3 boluri. Adăugăm câte o culoare în fiecare bol și amestecăm bine până colorantul se topește. Puteți adăuga cât de mult colorant vreți, eu am vrut să arate mai natural așa că nu am adăugat prea mult.

9

Se dau piersicuțele prin apa cu colorant și se rostogolesc prin zahăr tos.

Piersicuțe