Cu un blat ușor crocant și fraged, acoperit cu ingrediente delicioase, pizza este un fel de mâncare ușor de preparat, care necesită mirodenii oricât de variate ne dorim. De asemenea, poate fi servită la orice oră din zi, constituind o sursă de hrană destul de sățioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță.
Făina se cerne într-un vas voluminos și se adaugă amestecul de drojdie peste ea.
În bolul cu făina se adaugă sarea, oul și untul la temperatura camerei.
Se frământă ingredientele până la obținerea unui aluat elastic.
Altuatul astfel format se secționează cu un cuțit, iar dacă se văd mici goluri de aer în interior se lasă la dospit până când își dublează volumul. În caz contrar, se frământă în continuare.
În timp ce aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele : se dă cașcavalul pe răzătoare, se taie pieptul de pui, ciupercile, roșiile, ardeiul sau alte ingrediente.
După ce și-a dublat volumul, aluatul se modelează în tavă, se unge cu un strat de ketchup/sos de roșii, apoi se așază deasupra carnea, ciupercile, porumbul, dovlecelul, iar ca ultim ingredient principal se presară cașcavalul.
După preferințe, se pot pune ingrediente și peste cașcaval, însă nu cele care se pot usca (porumb).
Pizza se coace la 180˚C pentru aproximativ 25-30 minute.
Se servește caldă sau rece, după preferințe.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță.
Făina se cerne într-un vas voluminos și se adaugă amestecul de drojdie peste ea.
În bolul cu făina se adaugă sarea, oul și untul la temperatura camerei.
Se frământă ingredientele până la obținerea unui aluat elastic.
Altuatul astfel format se secționează cu un cuțit, iar dacă se văd mici goluri de aer în interior se lasă la dospit până când își dublează volumul. În caz contrar, se frământă în continuare.
În timp ce aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele : se dă cașcavalul pe răzătoare, se taie pieptul de pui, ciupercile, roșiile, ardeiul sau alte ingrediente.
După ce și-a dublat volumul, aluatul se modelează în tavă, se unge cu un strat de ketchup/sos de roșii, apoi se așază deasupra carnea, ciupercile, porumbul, dovlecelul, iar ca ultim ingredient principal se presară cașcavalul.
După preferințe, se pot pune ingrediente și peste cașcaval, însă nu cele care se pot usca (porumb).
Pizza se coace la 180˚C pentru aproximativ 25-30 minute.
Se servește caldă sau rece, după preferințe.