Pizza

AutorLoren
DificultateÎncepător

Cu un blat ușor crocant și fraged, acoperit cu ingrediente delicioase, pizza este un fel de mâncare ușor de preparat, care necesită mirodenii oricât de variate ne dorim. De asemenea, poate fi servită la orice oră din zi, constituind o sursă de hrană destul de sățioasă.

ShareSalvează
Randamente8 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 1 ou
 500 gr făină
 1 tsp sare
 1 tsp zahăr
 20 gr drojdie
 50 gr unt
 70 ml apă
Pentru topping :
 sos de roșii/ketchup
 cașcaval/mozzarella/alte tipuri de brânză
 piept de pui, pastramă/alte mezeluri
 ardei, roșii, dovlecel
 măsline, porumb, ciuperci

Mod de preparare:

1

Se amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță.

2

Făina se cerne într-un vas voluminos și se adaugă amestecul de drojdie peste ea.

3

În bolul cu făina se adaugă sarea, oul și untul la temperatura camerei.

4

Se frământă ingredientele până la obținerea unui aluat elastic.

5

Altuatul astfel format se secționează cu un cuțit, iar dacă se văd mici goluri de aer în interior se lasă la dospit până când își dublează volumul. În caz contrar, se frământă în continuare.

6

În timp ce aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele : se dă cașcavalul pe răzătoare, se taie pieptul de pui, ciupercile, roșiile, ardeiul sau alte ingrediente.

7

După ce și-a dublat volumul, aluatul se modelează în tavă, se unge cu un strat de ketchup/sos de roșii, apoi se așază deasupra carnea, ciupercile, porumbul, dovlecelul, iar ca ultim ingredient principal se presară cașcavalul.

8

După preferințe, se pot pune ingrediente și peste cașcaval, însă nu cele care se pot usca (porumb).

9

Pizza se coace la 180˚C pentru aproximativ 25-30 minute.
Se servește caldă sau rece, după preferințe.

Ingrediente

Pentru aluat :
 1 ou
 500 gr făină
 1 tsp sare
 1 tsp zahăr
 20 gr drojdie
 50 gr unt
 70 ml apă
Pentru topping :
 sos de roșii/ketchup
 cașcaval/mozzarella/alte tipuri de brânză
 piept de pui, pastramă/alte mezeluri
 ardei, roșii, dovlecel
 măsline, porumb, ciuperci

Indicații

1

Se amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță.

2

Făina se cerne într-un vas voluminos și se adaugă amestecul de drojdie peste ea.

3

În bolul cu făina se adaugă sarea, oul și untul la temperatura camerei.

4

Se frământă ingredientele până la obținerea unui aluat elastic.

5

Altuatul astfel format se secționează cu un cuțit, iar dacă se văd mici goluri de aer în interior se lasă la dospit până când își dublează volumul. În caz contrar, se frământă în continuare.

6

În timp ce aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele : se dă cașcavalul pe răzătoare, se taie pieptul de pui, ciupercile, roșiile, ardeiul sau alte ingrediente.

7

După ce și-a dublat volumul, aluatul se modelează în tavă, se unge cu un strat de ketchup/sos de roșii, apoi se așază deasupra carnea, ciupercile, porumbul, dovlecelul, iar ca ultim ingredient principal se presară cașcavalul.

8

După preferințe, se pot pune ingrediente și peste cașcaval, însă nu cele care se pot usca (porumb).

9

Pizza se coace la 180˚C pentru aproximativ 25-30 minute.
Se servește caldă sau rece, după preferințe.

Pizza