fbpx

Plăcintă cu dovlecel

AvatarAutorIulia Iva
DificultateIntermediar

O rețetă de aperitiv de care noi ne-am îndrăgostit. O facem mai ales când avem musafiri sau plecam la drum lung. E foarte buna de luat la pachețel. Fie pe drum, fie la birou sau la școală este oricum la îndemână.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 6 Oua
 150 g Smântână
 400 g Dovlecel
 1 Ardei kapia
 1 Legătura pătrunjel
 120 g Bacon
 150 g Faina
 1 oz Praf copt
 150 g Cașcaval
 Sare, piper

Mod de preparare:

1

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Îl scurgem bine bine de zeama.

2

Peste dovlecel adăugăm ouăle, apoi smântâna, sarea, piperul și amestecăm. Adăugăm 1 ardei capia tăiat cubulețe, baconul și cașcavalul.

3

Apoi adăugăm faina cu praful de copt. Omogenizam compoziția și o dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30-40 de minute.

Se feliază rece.

Ingrediente

 6 Oua
 150 g Smântână
 400 g Dovlecel
 1 Ardei kapia
 1 Legătura pătrunjel
 120 g Bacon
 150 g Faina
 1 oz Praf copt
 150 g Cașcaval
 Sare, piper

Direcții

1

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Îl scurgem bine bine de zeama.

2

Peste dovlecel adăugăm ouăle, apoi smântâna, sarea, piperul și amestecăm. Adăugăm 1 ardei capia tăiat cubulețe, baconul și cașcavalul.

3

Apoi adăugăm faina cu praful de copt. Omogenizam compoziția și o dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30-40 de minute.

Se feliază rece.

Plăcintă cu dovlecel