Plăcintă cu dovlecel

AutorIulia Iva
DificultateIntermediar

O rețetă de aperitiv de care noi ne-am îndrăgostit. O facem mai ales când avem musafiri sau plecam la drum lung. E foarte buna de luat la pachețel. Fie pe drum, fie la birou sau la școală este oricum la îndemână.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 6 Oua
 150 gr Smântână
 400 gr Dovlecel
 1 Ardei kapia
 1 Legătura pătrunjel
 120 gr Bacon
 150 gr Faina
 1 oz Praf copt
 150 gr Cașcaval
 Sare, piper

Mod de preparare:

1

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Îl scurgem bine bine de zeama.

2

Peste dovlecel adăugăm ouăle, apoi smântâna, sarea, piperul și amestecăm. Adăugăm 1 ardei capia tăiat cubulețe, baconul și cașcavalul.

3

Apoi adăugăm faina cu praful de copt. Omogenizam compoziția și o dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30-40 de minute.

Se feliază rece.

Ingrediente

 6 Oua
 150 gr Smântână
 400 gr Dovlecel
 1 Ardei kapia
 1 Legătura pătrunjel
 120 gr Bacon
 150 gr Faina
 1 oz Praf copt
 150 gr Cașcaval
 Sare, piper

Indicații

1

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Îl scurgem bine bine de zeama.

2

Peste dovlecel adăugăm ouăle, apoi smântâna, sarea, piperul și amestecăm. Adăugăm 1 ardei capia tăiat cubulețe, baconul și cașcavalul.

3

Apoi adăugăm faina cu praful de copt. Omogenizam compoziția și o dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30-40 de minute.

Se feliază rece.

Plăcintă cu dovlecel