Caldă, această plăcintă este un fel vegetarian foarte gustos, iar rece este excelentă și pentru excursii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pasează bine brânza slabă. Se cerne făina într-un vas și se adaugă untul tăiat cubulețe, brânza și sarea. Se amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat, până când se obține o masă uniformă. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la frigider timp de cel puțin 45 de minute.
Se curăță prazul și se taie rondele. Se dă în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, se adaugă prazul și se fierbe timp de 1 minut. Apoi se clătește cu apă rece și se scurge.
Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie în patru, se scot semințele și se toacă cuburi. Se curăță spanacul și se spală. Se pune în apă clocotită și se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate cu o spumieră, se așează pe un prosop de hârtie și se presează bine.
Se preîncălzește cuptorul la 220° C. Se unge vasul (aproximativ o forma cu diametrul de 26 cm) ales cu unt. Se întinde aluatul inclusiv pe pereții vasului, se înțeapă cu o furculiță și se coace timp de 10 minute (poziția 4-5 a cuptorului pe gaz).
Se amestecă prazul cu roșiile, spanacul, brânza, parmezanul și ouăle. Se condimentează și se toarnă totul peste aluat. Se mai coace încă 30 minute.
Ingrediente
Indicații
Se pasează bine brânza slabă. Se cerne făina într-un vas și se adaugă untul tăiat cubulețe, brânza și sarea. Se amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat, până când se obține o masă uniformă. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la frigider timp de cel puțin 45 de minute.
Se curăță prazul și se taie rondele. Se dă în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, se adaugă prazul și se fierbe timp de 1 minut. Apoi se clătește cu apă rece și se scurge.
Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie în patru, se scot semințele și se toacă cuburi. Se curăță spanacul și se spală. Se pune în apă clocotită și se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate cu o spumieră, se așează pe un prosop de hârtie și se presează bine.
Se preîncălzește cuptorul la 220° C. Se unge vasul (aproximativ o forma cu diametrul de 26 cm) ales cu unt. Se întinde aluatul inclusiv pe pereții vasului, se înțeapă cu o furculiță și se coace timp de 10 minute (poziția 4-5 a cuptorului pe gaz).
Se amestecă prazul cu roșiile, spanacul, brânza, parmezanul și ouăle. Se condimentează și se toarnă totul peste aluat. Se mai coace încă 30 minute.