fbpx

Plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Rețetă simplă și rapidă pentru plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american, o plăcintă ce se poate consuma atât fierbinte cu o cupă de înghețată alături, cât și rece ca o plăcintă obișnuită.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru aluat:
 300 g faina
 150 g unt
 2 zahar
 1 ou
 4 apa
 1 praf de sare
Pentru umplutură:
 6 mere
 3 zahar
 1 oz zahar vanilat
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 linguri(ă) faina

Mod de preparare:

1

Într-un bol mai mare amestecă făina cu praful de sare și zahărul, apoi adaugă untul tăiat cuburi și frământă bine până când obții un amestec nisipos de făină.

2

Separat bate bine oul cu cele 4 linguri de apă și adaugă amestecul rezultat peste făina frământată cu unt.

3

Continuă să amesteci până când obții un aluat închegat și nelipicios.

4

Între timp curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.

5

Peste merele tăiate felii adaugă zahărul, lingura de făină, zeama de lămâie, scorțișoara și plicul de zahăr vanilat, apoi amestecă ușor.

6

Scoate aluatul de plăcintă din frigider, împarte-l în două bucăți și întinde fiecare foaie în strat subțire.

7

Așează prima foaie într-o tavă rotundă pentru tartă și modeleaz-o după forma tăvii, având grijă să acoperi și pereții acesteia.

8

Răstoarnă merele în mijlocul tăvii pentru plăcintă și acoperă-le cu cea de-a doua foaie de plăcintă.

9

Sigilează bine marginile aluatului pentru plăcintă, unge-o cu ou, presară puțin zahăr deasupra și crestează aluatul în mijlocul plăcintei.

10

Coace plăcinta cu mere și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos deasupra.

Ingrediente

Pentru aluat:
 300 g faina
 150 g unt
 2 zahar
 1 ou
 4 apa
 1 praf de sare
Pentru umplutură:
 6 mere
 3 zahar
 1 oz zahar vanilat
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 linguri(ă) faina

Direcții

1

Într-un bol mai mare amestecă făina cu praful de sare și zahărul, apoi adaugă untul tăiat cuburi și frământă bine până când obții un amestec nisipos de făină.

2

Separat bate bine oul cu cele 4 linguri de apă și adaugă amestecul rezultat peste făina frământată cu unt.

3

Continuă să amesteci până când obții un aluat închegat și nelipicios.

4

Între timp curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.

5

Peste merele tăiate felii adaugă zahărul, lingura de făină, zeama de lămâie, scorțișoara și plicul de zahăr vanilat, apoi amestecă ușor.

6

Scoate aluatul de plăcintă din frigider, împarte-l în două bucăți și întinde fiecare foaie în strat subțire.

7

Așează prima foaie într-o tavă rotundă pentru tartă și modeleaz-o după forma tăvii, având grijă să acoperi și pereții acesteia.

8

Răstoarnă merele în mijlocul tăvii pentru plăcintă și acoperă-le cu cea de-a doua foaie de plăcintă.

9

Sigilează bine marginile aluatului pentru plăcintă, unge-o cu ou, presară puțin zahăr deasupra și crestează aluatul în mijlocul plăcintei.

10

Coace plăcinta cu mere și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos deasupra.

Plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american