Plăcintă sărată cu brânză și dovlecei

AutorLary Larisa
DificultateÎncepător

Această plăcintă sărată cu brânză și dovlecei reprezintă o gustare ușoară, plină de savoare și gust, potrivită pentru orice parte a zilei!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 dovlacei
 2 morcovi
 200 gr branza sarata
 2 oua
 1 legatura marar
 2 ulei
 200 ml apa
 200 ml ulei
 400 gr faina
 sare

Mod de preparare:

1

Amestecă apa cu uleiul și sarea, apoi adaugă făină până rezultă un aluat ușor manevrabil și nelipicios.

2

Întinde aluatul în două foi, una va fi baza plăcintei, iar cealaltă foaie va fi deasupra compoziției.

3

Curăță dovleceii de coajă, apoi dă-i pe răzătoarea mai mare și blanșează-i 4 minute într-o oală cu apă bine fiartă.

4

Varsă dovlecelul blanșat într-o strecurătoare și ajută-te de o lingură sau o spatulă să-l scurgi bine de apă.

5

Curăță și dă pe răzătoare morcovul, apoi pune-l la călit cu cele două linguri de ulei.

6

Adaugă și dovlecelul bine stors de apă și mai călește câteva minute.

7

Dă pe răzătoare brânza și adaug-o peste amestecul de morcov și dovlecel.

8

Potrivește de sare, adaugă mărarul tocat, apoi ouăle și amestecă bine. Dacă ți se pare că amestecul este ușor lichid, adaugă 2 linguri de griș pe care vei avea grijă să-l încorporezi bine.

9

Așează umplutra în tava de plăcintă, unge foia de plăcintă de deasupra cu puțin ou și dă-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta se rumenește bine deasupra.

Ingrediente

 2 dovlacei
 2 morcovi
 200 gr branza sarata
 2 oua
 1 legatura marar
 2 ulei
 200 ml apa
 200 ml ulei
 400 gr faina
 sare

Indicații

1

Amestecă apa cu uleiul și sarea, apoi adaugă făină până rezultă un aluat ușor manevrabil și nelipicios.

2

Întinde aluatul în două foi, una va fi baza plăcintei, iar cealaltă foaie va fi deasupra compoziției.

3

Curăță dovleceii de coajă, apoi dă-i pe răzătoarea mai mare și blanșează-i 4 minute într-o oală cu apă bine fiartă.

4

Varsă dovlecelul blanșat într-o strecurătoare și ajută-te de o lingură sau o spatulă să-l scurgi bine de apă.

5

Curăță și dă pe răzătoare morcovul, apoi pune-l la călit cu cele două linguri de ulei.

6

Adaugă și dovlecelul bine stors de apă și mai călește câteva minute.

7

Dă pe răzătoare brânza și adaug-o peste amestecul de morcov și dovlecel.

8

Potrivește de sare, adaugă mărarul tocat, apoi ouăle și amestecă bine. Dacă ți se pare că amestecul este ușor lichid, adaugă 2 linguri de griș pe care vei avea grijă să-l încorporezi bine.

9

Așează umplutra în tava de plăcintă, unge foia de plăcintă de deasupra cu puțin ou și dă-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta se rumenește bine deasupra.

Plăcintă sărată cu brânză și dovlecei