Această plăcintă sărată cu brânză și dovlecei reprezintă o gustare ușoară, plină de savoare și gust, potrivită pentru orice parte a zilei!

Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă apa cu uleiul și sarea, apoi adaugă făină până rezultă un aluat ușor manevrabil și nelipicios.
Întinde aluatul în două foi, una va fi baza plăcintei, iar cealaltă foaie va fi deasupra compoziției.
Curăță dovleceii de coajă, apoi dă-i pe răzătoarea mai mare și blanșează-i 4 minute într-o oală cu apă bine fiartă.
Varsă dovlecelul blanșat într-o strecurătoare și ajută-te de o lingură sau o spatulă să-l scurgi bine de apă.
Curăță și dă pe răzătoare morcovul, apoi pune-l la călit cu cele două linguri de ulei.
Adaugă și dovlecelul bine stors de apă și mai călește câteva minute.
Dă pe răzătoare brânza și adaug-o peste amestecul de morcov și dovlecel.
Potrivește de sare, adaugă mărarul tocat, apoi ouăle și amestecă bine. Dacă ți se pare că amestecul este ușor lichid, adaugă 2 linguri de griș pe care vei avea grijă să-l încorporezi bine.
Așează umplutra în tava de plăcintă, unge foia de plăcintă de deasupra cu puțin ou și dă-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta se rumenește bine deasupra.
Ingrediente
Indicații
Amestecă apa cu uleiul și sarea, apoi adaugă făină până rezultă un aluat ușor manevrabil și nelipicios.
Întinde aluatul în două foi, una va fi baza plăcintei, iar cealaltă foaie va fi deasupra compoziției.
Curăță dovleceii de coajă, apoi dă-i pe răzătoarea mai mare și blanșează-i 4 minute într-o oală cu apă bine fiartă.
Varsă dovlecelul blanșat într-o strecurătoare și ajută-te de o lingură sau o spatulă să-l scurgi bine de apă.
Curăță și dă pe răzătoare morcovul, apoi pune-l la călit cu cele două linguri de ulei.
Adaugă și dovlecelul bine stors de apă și mai călește câteva minute.
Dă pe răzătoare brânza și adaug-o peste amestecul de morcov și dovlecel.
Potrivește de sare, adaugă mărarul tocat, apoi ouăle și amestecă bine. Dacă ți se pare că amestecul este ușor lichid, adaugă 2 linguri de griș pe care vei avea grijă să-l încorporezi bine.
Așează umplutra în tava de plăcintă, unge foia de plăcintă de deasupra cu puțin ou și dă-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când plăcinta se rumenește bine deasupra.