Prăjitură cu gem și aluat ras, de post

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Rețetă de prăjitură cu gem și aluat ras, de post, ideală pentru zilele de post de peste an în care ți se face poftă de un dulce pregătit în casă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 250 gr margarina
 150 gr zahar
 100 ml apa
 550 gr faina
 1 oz praf de copt
 1 esenta de lamaie
 2 fl oz zahar vanilat
 1 praf de sare
 400 gr gem de prune
 50 gr nuca

Mod de preparare:

1

Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie.

2

Peste acestea adaugă apa și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

3

Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

4

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

5

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm.

6

Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

7

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

8

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra.

9

După ce se răcorește porționează prăjitura în formele dorite și servește cu poftă!

Ingrediente

 250 gr margarina
 150 gr zahar
 100 ml apa
 550 gr faina
 1 oz praf de copt
 1 esenta de lamaie
 2 fl oz zahar vanilat
 1 praf de sare
 400 gr gem de prune
 50 gr nuca

Indicații

1

Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie.

2

Peste acestea adaugă apa și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

3

Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

4

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

5

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm.

6

Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

7

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

8

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra.

9

După ce se răcorește porționează prăjitura în formele dorite și servește cu poftă!

Note

Prăjitură cu gem și aluat ras, de post