Este minunat să ai la îndemână o rețetă de prăjitura rapidă și simplă pentru acele zile în care nu vrei să faci ceva prea elaborat. Din cauză că am folosit un sirop aromat de miere și portocale este o prăjitură foarte fragedă și light, nu foarte dulce ceea ce o face perfectă cu o cupă de înghețată de vanilie alături. Puteți înlocui piersicile cu alte fructe, cum ar fi caise, prune sau cireșe, dar nu utilizați fructe de pădure exagerat de suculente, cum ar fi căpșuni sau zmeură deoarece va ieși prea moale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160 °C.
Ungem cu unt o tavă de copt cu diametrul de 26cm.
Punem untul și zahărul într-un bol și cu ajutorul unui mixer electric le batem timp de 6 - 8 minute, până compoziția este pală și cremoasă.
Curățăm marginile bolului și adăugăm extractul de vanilie, coaja de portocală și ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Cernem făina, praful de copt și sarea.
Turnăm făina, grisul și laptele bătut peste compoziția de unt și amestecăm doar până se combină ingredientele. Nu amestecați prea mult deoarece va rezulta o prăjitură densă.
Punem compoziția în tava de copt și o nivelăm cu o spatulă.
Spălăm piersicile și le tăiem felii.
Într-un bol încăpător punem zahărul extra, feliile de piersici și le combinăm ușor.
Aranjăm feliile de piersici peste blat și introducem prăjitura la cuptor timp de 40 - 45 min sau până trece testul scobitorii.
Punem sucul de portocale și mierea întru-un bol și le amestecăm.
Turnăm sucul peste prăjitura încă fierbinte și o lăsăm să se răcească puțin.
O servim călduță cu înghețată de vanilie, miere și fistic.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzim cuptorul la 160 °C.
Ungem cu unt o tavă de copt cu diametrul de 26cm.
Punem untul și zahărul într-un bol și cu ajutorul unui mixer electric le batem timp de 6 - 8 minute, până compoziția este pală și cremoasă.
Curățăm marginile bolului și adăugăm extractul de vanilie, coaja de portocală și ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Cernem făina, praful de copt și sarea.
Turnăm făina, grisul și laptele bătut peste compoziția de unt și amestecăm doar până se combină ingredientele. Nu amestecați prea mult deoarece va rezulta o prăjitură densă.
Punem compoziția în tava de copt și o nivelăm cu o spatulă.
Spălăm piersicile și le tăiem felii.
Într-un bol încăpător punem zahărul extra, feliile de piersici și le combinăm ușor.
Aranjăm feliile de piersici peste blat și introducem prăjitura la cuptor timp de 40 - 45 min sau până trece testul scobitorii.
Punem sucul de portocale și mierea întru-un bol și le amestecăm.
Turnăm sucul peste prăjitura încă fierbinte și o lăsăm să se răcească puțin.
O servim călduță cu înghețată de vanilie, miere și fistic.