Rețetă pentru prăjitură cu prune simplă și rapidă, extraordinar de gustoasă, bună pentru orice zi a săptămânii. Blatul pandișpan este completat de un crunch delicios, iar fructele proaspete îi dau prospețime și savoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare.
Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit.
Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.
Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.
Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așează prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.
Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.
Servește cu poftă după ce prăjitura s-a mai răcorit!
Ingrediente
Indicații
Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare.
Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit.
Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.
Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.
Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așează prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.
Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.
Servește cu poftă după ce prăjitura s-a mai răcorit!