Prăjitură cu prune, simplă și rapidă

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Rețetă pentru prăjitură cu prune simplă și rapidă, extraordinar de gustoasă, bună pentru orice zi a săptămânii. Blatul pandișpan este completat de un crunch delicios, iar fructele proaspete îi dau prospețime și savoare.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 400 gr faina
 200 gr zahar
 150 gr unt
 250 ml lapte
 3 oua
 2 fl oz zahar vanilat
 1 oz praf de copt
 15 prune mari

Mod de preparare:

1

Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare.

2

Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit.

3

Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.

4

Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.

5

Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așează prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.

6

Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.

7

Servește cu poftă după ce prăjitura s-a mai răcorit!

Ingrediente

 400 gr faina
 200 gr zahar
 150 gr unt
 250 ml lapte
 3 oua
 2 fl oz zahar vanilat
 1 oz praf de copt
 15 prune mari

Indicații

1

Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare.

2

Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit.

3

Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.

4

Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.

5

Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așează prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.

6

Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.

7

Servește cu poftă după ce prăjitura s-a mai răcorit!

Prăjitură cu prune, simplă și rapidă