O prăjitură cu blat dulce și pufos, plin de vișine acrișoare, cu ingrediente simple, dar cu un gust care aduce aminte de vară.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează la viteză mare cu praful de sare.
Peste spumă se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea omogenă și lucioasă.
Gălbenușurile se adaugă peste spuma de albușuri și se amestecă.
Se adaugă uleiul și esența de vanilie și se amestecă ușor cu mixerul.
Făina și praful de copt se cerne ușor peste amestec și se încorporează cu o spatulă, fără să eliminăm aerul din compoziție.
Vișinele scurse se tăvălesc prin făină și se adaugă în aluat.
Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 40 de minute.
Este ideal să încercăm prăjitura cu o scobitoare înainte să o scoatem din cuptor pentru a vedea dacă este complet coaptă.
Prăjitura se lasă la răcit, iar apoi se taie în pătrățele și se presară zahăr pudră peste.
Ingrediente
Indicații
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează la viteză mare cu praful de sare.
Peste spumă se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea omogenă și lucioasă.
Gălbenușurile se adaugă peste spuma de albușuri și se amestecă.
Se adaugă uleiul și esența de vanilie și se amestecă ușor cu mixerul.
Făina și praful de copt se cerne ușor peste amestec și se încorporează cu o spatulă, fără să eliminăm aerul din compoziție.
Vișinele scurse se tăvălesc prin făină și se adaugă în aluat.
Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 40 de minute.
Este ideal să încercăm prăjitura cu o scobitoare înainte să o scoatem din cuptor pentru a vedea dacă este complet coaptă.
Prăjitura se lasă la răcit, iar apoi se taie în pătrățele și se presară zahăr pudră peste.