fbpx

Prăjitură cu vișine

AutorLoren
DificultateÎncepător

O prăjitură cu blat dulce și pufos, plin de vișine acrișoare, cu ingrediente simple, dar cu un gust care aduce aminte de vară.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 6 ouă
 250 g zahăr
 300 g făină
 60 ml ulei
 10 ml esență de vanilie
 1 oz praf de copt
 un praf de sare
 400 g vișine fără sâmburi
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează la viteză mare cu praful de sare.

2

Peste spumă se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea omogenă și lucioasă.

3

Gălbenușurile se adaugă peste spuma de albușuri și se amestecă.

4

Se adaugă uleiul și esența de vanilie și se amestecă ușor cu mixerul.

5

Făina și praful de copt se cerne ușor peste amestec și se încorporează cu o spatulă, fără să eliminăm aerul din compoziție.

6

Vișinele scurse se tăvălesc prin făină și se adaugă în aluat.

7

Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 40 de minute.

8

Este ideal să încercăm prăjitura cu o scobitoare înainte să o scoatem din cuptor pentru a vedea dacă este complet coaptă.

9

Prăjitura se lasă la răcit, iar apoi se taie în pătrățele și se presară zahăr pudră peste.

Ingrediente

 6 ouă
 250 g zahăr
 300 g făină
 60 ml ulei
 10 ml esență de vanilie
 1 oz praf de copt
 un praf de sare
 400 g vișine fără sâmburi
 zahăr pudră

Direcții

1

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează la viteză mare cu praful de sare.

2

Peste spumă se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea omogenă și lucioasă.

3

Gălbenușurile se adaugă peste spuma de albușuri și se amestecă.

4

Se adaugă uleiul și esența de vanilie și se amestecă ușor cu mixerul.

5

Făina și praful de copt se cerne ușor peste amestec și se încorporează cu o spatulă, fără să eliminăm aerul din compoziție.

6

Vișinele scurse se tăvălesc prin făină și se adaugă în aluat.

7

Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 40 de minute.

8

Este ideal să încercăm prăjitura cu o scobitoare înainte să o scoatem din cuptor pentru a vedea dacă este complet coaptă.

9

Prăjitura se lasă la răcit, iar apoi se taie în pătrățele și se presară zahăr pudră peste.

Prăjitură cu vișine