Pătrate crocante de ciocolată, un desert simplu si rapid!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți nucile sau alunele într-o tavă, pe hartie de copt și prăjiți-le 10 minute, la 180 de grade C, sau până devin gălbui. Scoateți-le și puneți-le deoparte să se răcească .
Pregătiti o tavă și tapetați-o cu hartie de copt. Clătiti ciresele glasate, apoi lăsați-le să se scurga pe o bucată de prosop de hârtie.
Rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o la topit într-un vas, împreună cu untul și sarea, amestecați des, până ce compoziția este omogenă. Ca alternativă, puteți topi ciocolata la cuptorul cu microunde.
Tocați biscuiții în bucățele de circa 5 mm, tăiați cireșele în jumătăți. Amestecați-le, împreună cu nucile/alunele tocate, in crema de ciocolata si unt, apoi puneți compoziția rezultată în tava pregătita în prealabil, nivelând suprafața cu dosul unei linguri.
Puneți tava în frigider jumătate de oră, apoi scoateți prăjitura din tavă, îndepărtați hârtia și tăiați prăjitura în pătrate. Tineți prajitura la frigider până în momentul servirii.
Ingrediente
Indicații
Puneți nucile sau alunele într-o tavă, pe hartie de copt și prăjiți-le 10 minute, la 180 de grade C, sau până devin gălbui. Scoateți-le și puneți-le deoparte să se răcească .
Pregătiti o tavă și tapetați-o cu hartie de copt. Clătiti ciresele glasate, apoi lăsați-le să se scurga pe o bucată de prosop de hârtie.
Rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o la topit într-un vas, împreună cu untul și sarea, amestecați des, până ce compoziția este omogenă. Ca alternativă, puteți topi ciocolata la cuptorul cu microunde.
Tocați biscuiții în bucățele de circa 5 mm, tăiați cireșele în jumătăți. Amestecați-le, împreună cu nucile/alunele tocate, in crema de ciocolata si unt, apoi puneți compoziția rezultată în tava pregătita în prealabil, nivelând suprafața cu dosul unei linguri.
Puneți tava în frigider jumătate de oră, apoi scoateți prăjitura din tavă, îndepărtați hârtia și tăiați prăjitura în pătrate. Tineți prajitura la frigider până în momentul servirii.