Nu tot timpul am timp și chef să stau în bucătărie câteva ore să fac o prăjitură. În acele zile, apelez la prăjiturile fără coacere, iar prăjitura Nanaimo se încadrează perfect în această categorie. Are un blat ciocolătos și gumicios, o cremă fină de unt și o glazură delicioasă de ciocolată. Ai nevoie de doar 30 de minute s-o prepari și frigiderul face restul. 😉
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală cu fund dublu sau pe baie de aburi (bain marie) topim untul, zahărul și cacaoa. Amestecăm bine până se omogenizează.
Luam oala de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească 2-3 minute. Batem oul cu o furculiță și-l adăugăm în compoziția caldă. Amestecăm bine cu un tel să nu se coaguleze oul prea repede. Nu vrem să rezulte o omletă dulce. Nu sună rău, dar vrem ca oul să închege compoziția, nu să o separe.
Adaugăm biscuiții digestivi sfărâmați, nuca măcinată sau tocată mărunt, nuca de cocos și sarea. Amestecăm.
Punem compoziția rezultată într-o tava 20x20 tapetată cu hârtie de copt și o presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon. Vrem să rezulte o baza compactă și uniformă. Punem baza la rece, pentru cel puțin 30 de minute.
Într-un bol amestecăm untul, frișca, amidonul de porumb sau budinca, vanilia și sarea cu mixerul pe viteza mare până obținem o compoziție bine aerata și pufoasă.
Dacă vreți o culoare mai frumoasă la cremă puteți pune doi stropi de colorant alimentar galben.
Turnăm crema peste bază, o nivelăm și o punem la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Topim ciocolata pe baie de aburi și o amestecăm cu o lingură de ulei.
Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm la rece pentru încă 30 de minute.
Păstrați prăjitura la rece pentru 3-4 zile sau o puteți congela într-o caserola până la 3 luni.
Ingrediente
Indicații
Într-o oală cu fund dublu sau pe baie de aburi (bain marie) topim untul, zahărul și cacaoa. Amestecăm bine până se omogenizează.
Luam oala de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească 2-3 minute. Batem oul cu o furculiță și-l adăugăm în compoziția caldă. Amestecăm bine cu un tel să nu se coaguleze oul prea repede. Nu vrem să rezulte o omletă dulce. Nu sună rău, dar vrem ca oul să închege compoziția, nu să o separe.
Adaugăm biscuiții digestivi sfărâmați, nuca măcinată sau tocată mărunt, nuca de cocos și sarea. Amestecăm.
Punem compoziția rezultată într-o tava 20x20 tapetată cu hârtie de copt și o presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon. Vrem să rezulte o baza compactă și uniformă. Punem baza la rece, pentru cel puțin 30 de minute.
Într-un bol amestecăm untul, frișca, amidonul de porumb sau budinca, vanilia și sarea cu mixerul pe viteza mare până obținem o compoziție bine aerata și pufoasă.
Dacă vreți o culoare mai frumoasă la cremă puteți pune doi stropi de colorant alimentar galben.
Turnăm crema peste bază, o nivelăm și o punem la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Topim ciocolata pe baie de aburi și o amestecăm cu o lingură de ulei.
Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm la rece pentru încă 30 de minute.
Păstrați prăjitura la rece pentru 3-4 zile sau o puteți congela într-o caserola până la 3 luni.