Prăjitura Nanaimo

AutorVroby
DificultateÎncepător

O prăjitură fără coacere, cu blat crocant, crema aromată, acoperite cu glazura de ciocolata. Unde mai spui ca se face foarte usor!?

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Pentru bază
 175 gr biscuiti digestivi sfărâmați
 125 gr unt topit
 75 gr fulgi de nucă de cocos
 75 gr miez de nucă tocat
 40 gr zahăr
 25 gr cacao
 1 ou
Pentru cremă
 225 gr zahăr pudră
 12 tbsp budincă de vanilie
 50 gr unt
 1 tsp esentă de vanilie
 3 tbsp lapte
Pentru glazură
 200 gr ciocolată amăruie
 1 tbsp unt

Mod de preparare:

Baza
1

Ungeți cu putin ulei o tava patrata si tapetati-o cu folie alimentara de plastic. Amestecati foarte bine untul, zaharul, cacaua, oul batut, biscuitii sfaramati, nuca de cocos si nucile tocate, apoi puneti compozitia in tava pe care ati pregatit-o dinainte, presand puternic. Tineti la frigider cel putin o ora.

Crema
2

Pentru crema, amestecați untul, budinca si esenta de vanilie. Adaugati laptele si zaharul pudra, continuand sa amestecati pana la obtinere unei creme omogene cu care ungeti aluatul tinut la rece, apoi bagati tava inapoi la frigider pentru inca o ora.

Glazura
3

Glazura o preparati topind la bain-marie ciocolata impreuna cu untul. Amestecati incontinuu pana cand compozitia devine omogena, apoi turnati repede peste prajitura, in strat subtire.

4

Lasati 5 - 10 minute sa se raceasca dupa care, cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, trasati 18 patrate. Băgați din nou tava la frigider. După ce glazura s-a întărit, tăiați prăjitura pe marcajele făcute anterior. Serviți prajitura rece de la frigider.

Ingrediente

Pentru bază
 175 gr biscuiti digestivi sfărâmați
 125 gr unt topit
 75 gr fulgi de nucă de cocos
 75 gr miez de nucă tocat
 40 gr zahăr
 25 gr cacao
 1 ou
Pentru cremă
 225 gr zahăr pudră
 12 tbsp budincă de vanilie
 50 gr unt
 1 tsp esentă de vanilie
 3 tbsp lapte
Pentru glazură
 200 gr ciocolată amăruie
 1 tbsp unt

Indicații

Baza
1

Ungeți cu putin ulei o tava patrata si tapetati-o cu folie alimentara de plastic. Amestecati foarte bine untul, zaharul, cacaua, oul batut, biscuitii sfaramati, nuca de cocos si nucile tocate, apoi puneti compozitia in tava pe care ati pregatit-o dinainte, presand puternic. Tineti la frigider cel putin o ora.

Crema
2

Pentru crema, amestecați untul, budinca si esenta de vanilie. Adaugati laptele si zaharul pudra, continuand sa amestecati pana la obtinere unei creme omogene cu care ungeti aluatul tinut la rece, apoi bagati tava inapoi la frigider pentru inca o ora.

Glazura
3

Glazura o preparati topind la bain-marie ciocolata impreuna cu untul. Amestecati incontinuu pana cand compozitia devine omogena, apoi turnati repede peste prajitura, in strat subtire.

4

Lasati 5 - 10 minute sa se raceasca dupa care, cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, trasati 18 patrate. Băgați din nou tava la frigider. După ce glazura s-a întărit, tăiați prăjitura pe marcajele făcute anterior. Serviți prajitura rece de la frigider.

Prăjitura Nanaimo