Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.
Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător amestecăm făina de migdale și alunele de pădure măcinate.
Topim uleiul de cocos, adăugăm siropul de arțar, untul de arahide și sarea și amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția lichidă peste amestecul de alune și amestecăm până când totul este combinat bine și avem o textură nisipoasă.
Turnăm compoziția într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm bine cu o spatulă sau o lingură.
Tăiem bananele în două pe lungime și le aranjăm una câte una peste compoziția de alune, până acoperim toată suprafața.
Punem alunele de pădure într-un robot de bucătărie sau blender și le măcinăm până obținem o pastă fină. Procesul durează între 5 și 15 minute în funcție de aparatul pe care-l folosești. Asigură-te că untul de alune este omogen și nu există bucăți mari de alune în el.
Punem pe foc laptele și zahărul de cocos și le încălzim până când zahărul s-a topit. Luăm oala de pe foc și adăugăm ciocolata tăiată mărunt, uleiul de cocos, sarea și vanilia.
Amestecăm bine până când se topește ciocolata.
Turnăm amestecul de ciocolată peste untul de alune din blender și procesăm crema până când este fină și omogenă.
Turnăm crema peste banane și nivelăm cu o spatulă. Decorăm prăjitura cu alune de pădure, tocate, și o punem la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau de preferat peste noapte.
Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă o ceașcă de cafea sau ceai, iar tot ce rămâne o păstrăm la frigider deoarece se înmoaie destul de ușor la căldură.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător amestecăm făina de migdale și alunele de pădure măcinate.
Topim uleiul de cocos, adăugăm siropul de arțar, untul de arahide și sarea și amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția lichidă peste amestecul de alune și amestecăm până când totul este combinat bine și avem o textură nisipoasă.
Turnăm compoziția într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm bine cu o spatulă sau o lingură.
Tăiem bananele în două pe lungime și le aranjăm una câte una peste compoziția de alune, până acoperim toată suprafața.
Punem alunele de pădure într-un robot de bucătărie sau blender și le măcinăm până obținem o pastă fină. Procesul durează între 5 și 15 minute în funcție de aparatul pe care-l folosești. Asigură-te că untul de alune este omogen și nu există bucăți mari de alune în el.
Punem pe foc laptele și zahărul de cocos și le încălzim până când zahărul s-a topit. Luăm oala de pe foc și adăugăm ciocolata tăiată mărunt, uleiul de cocos, sarea și vanilia.
Amestecăm bine până când se topește ciocolata.
Turnăm amestecul de ciocolată peste untul de alune din blender și procesăm crema până când este fină și omogenă.
Turnăm crema peste banane și nivelăm cu o spatulă. Decorăm prăjitura cu alune de pădure, tocate, și o punem la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau de preferat peste noapte.
Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă o ceașcă de cafea sau ceai, iar tot ce rămâne o păstrăm la frigider deoarece se înmoaie destul de ușor la căldură.