fbpx

Prăjitură NUtella cu banane

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.

Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire4 oreTimp Total4 ore 40 mins

Ingrediente:

Baza :
 170 g făină de migdale
 110 g alune de pădure, măcinate
 55 g sirop de arțar, sirop de agave sau miere
 45 g ulei de cocos
 1 linguri(ă) unt de arahide
 ¼ linguriță(e) sare roz de Himalaya
Crema NUtella :
 200 g alune de pădure, prăjite, fără coajă
 180 ml lapte de alune de pădure, lapte de migdale sau lapte de vacă
 75 g zahăr de cocos
 75 g ciocolată neagră 70%
 40 g ciocolată cu lapte
 20 g ulei de cocos, topit
 ½ linguriță(e) sare roz de Himalaya
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Plus :
 6-7 banane mici
 alune de pădure, prăjite, fără coajă

Mod de preparare:

Baza :
1

Într-un bol încăpător amestecăm făina de migdale și alunele de pădure măcinate.

2

Topim uleiul de cocos, adăugăm siropul de arțar, untul de arahide și sarea și amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție omogenă.

3

Turnăm compoziția lichidă peste amestecul de alune și amestecăm până când totul este combinat bine și avem o textură nisipoasă.

4

Turnăm compoziția într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm bine cu o spatulă sau o lingură.

5

Tăiem bananele în două pe lungime și le aranjăm una câte una peste compoziția de alune, până acoperim toată suprafața.

Crema :
6

Punem alunele de pădure într-un robot de bucătărie sau blender și le măcinăm până obținem o pastă fină. Procesul durează între 5 și 15 minute în funcție de aparatul pe care-l folosești. Asigură-te că untul de alune este omogen și nu există bucăți mari de alune în el.

7

Punem pe foc laptele și zahărul de cocos și le încălzim până când zahărul s-a topit. Luăm oala de pe foc și adăugăm ciocolata tăiată mărunt, uleiul de cocos, sarea și vanilia.

8

Amestecăm bine până când se topește ciocolata.

9

Turnăm amestecul de ciocolată peste untul de alune din blender și procesăm crema până când este fină și omogenă.

10

Turnăm crema peste banane și nivelăm cu o spatulă. Decorăm prăjitura cu alune de pădure, tocate, și o punem la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau de preferat peste noapte.

11

Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă o ceașcă de cafea sau ceai, iar tot ce rămâne o păstrăm la frigider deoarece se înmoaie destul de ușor la căldură.

Ingrediente

Baza :
 170 g făină de migdale
 110 g alune de pădure, măcinate
 55 g sirop de arțar, sirop de agave sau miere
 45 g ulei de cocos
 1 linguri(ă) unt de arahide
 ¼ linguriță(e) sare roz de Himalaya
Crema NUtella :
 200 g alune de pădure, prăjite, fără coajă
 180 ml lapte de alune de pădure, lapte de migdale sau lapte de vacă
 75 g zahăr de cocos
 75 g ciocolată neagră 70%
 40 g ciocolată cu lapte
 20 g ulei de cocos, topit
 ½ linguriță(e) sare roz de Himalaya
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Plus :
 6-7 banane mici
 alune de pădure, prăjite, fără coajă

Direcții

Baza :
1

Într-un bol încăpător amestecăm făina de migdale și alunele de pădure măcinate.

2

Topim uleiul de cocos, adăugăm siropul de arțar, untul de arahide și sarea și amestecăm bine cu un tel până obținem o compoziție omogenă.

3

Turnăm compoziția lichidă peste amestecul de alune și amestecăm până când totul este combinat bine și avem o textură nisipoasă.

4

Turnăm compoziția într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm bine cu o spatulă sau o lingură.

5

Tăiem bananele în două pe lungime și le aranjăm una câte una peste compoziția de alune, până acoperim toată suprafața.

Crema :
6

Punem alunele de pădure într-un robot de bucătărie sau blender și le măcinăm până obținem o pastă fină. Procesul durează între 5 și 15 minute în funcție de aparatul pe care-l folosești. Asigură-te că untul de alune este omogen și nu există bucăți mari de alune în el.

7

Punem pe foc laptele și zahărul de cocos și le încălzim până când zahărul s-a topit. Luăm oala de pe foc și adăugăm ciocolata tăiată mărunt, uleiul de cocos, sarea și vanilia.

8

Amestecăm bine până când se topește ciocolata.

9

Turnăm amestecul de ciocolată peste untul de alune din blender și procesăm crema până când este fină și omogenă.

10

Turnăm crema peste banane și nivelăm cu o spatulă. Decorăm prăjitura cu alune de pădure, tocate, și o punem la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau de preferat peste noapte.

11

Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă o ceașcă de cafea sau ceai, iar tot ce rămâne o păstrăm la frigider deoarece se înmoaie destul de ușor la căldură.

Prăjitură NUtella cu banane