În zilele toride de vară prefer să pregătesc prăjituri cât mai simple, deserturi fresh, cu fructe de sezon, care să fie în ton cu vremea de afară. Puteți folosi ce fructe doriți, dar pentru mine combinația de brânză ricotta și cireșe este pur și simplu divină.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina, 200g de zahăr, ovăzul, praful de copt si ¼ linguriță sare.
Adăugăm untul rece, tăiat cubulețe și cu ajutorul a două furculițe sau cu mâna îl zdrobim până obținem o textură sfărâmicioasă. Adăugăm un ou și amestecăm până este încorporat în aluat. Nu frământăm aluatul. Vrem ca acesta să rămână firmituri.
Luăm 600g de aluat și-l punem într-o tavă de 33x20cm tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri presăm aluatul în tavă într-un strat uniform. Punem tava în frigider până preparam crema.
Punem brânza ricotta într-un bol, adăugăm coaja de lămâie, mierea, ¼ linguriță sare, oul rămas și 120g zahăr. Amestecăm bine cu un tel.
Turnăm crema de brânză peste aluat.
Scoatem sâmburii din cireșe și le amestecăm cu sucul de lămâie, amidonul de porumb și, dacă cireșele sunt foarte acre, 30g de zahăr. Amestecăm bine până toate cireșele sunt acoperite cu amidon.
Turnăm cireșele peste crema de brânză și presărăm firmituri din aluatul rămas.
Coacem prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 190C, timp de o oră și 5 min. Dacă prăjitura se închide prea mult la culoare o acoperim cu o folie de aluminiu pentru ultimele 10 minute din timpul de coacere.
Lăsăm prăjitura să se răcească, o tăiem bucăți și o pudrăm cu zahăr pudră.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător punem făina, 200g de zahăr, ovăzul, praful de copt si ¼ linguriță sare.
Adăugăm untul rece, tăiat cubulețe și cu ajutorul a două furculițe sau cu mâna îl zdrobim până obținem o textură sfărâmicioasă. Adăugăm un ou și amestecăm până este încorporat în aluat. Nu frământăm aluatul. Vrem ca acesta să rămână firmituri.
Luăm 600g de aluat și-l punem într-o tavă de 33x20cm tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri presăm aluatul în tavă într-un strat uniform. Punem tava în frigider până preparam crema.
Punem brânza ricotta într-un bol, adăugăm coaja de lămâie, mierea, ¼ linguriță sare, oul rămas și 120g zahăr. Amestecăm bine cu un tel.
Turnăm crema de brânză peste aluat.
Scoatem sâmburii din cireșe și le amestecăm cu sucul de lămâie, amidonul de porumb și, dacă cireșele sunt foarte acre, 30g de zahăr. Amestecăm bine până toate cireșele sunt acoperite cu amidon.
Turnăm cireșele peste crema de brânză și presărăm firmituri din aluatul rămas.
Coacem prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 190C, timp de o oră și 5 min. Dacă prăjitura se închide prea mult la culoare o acoperim cu o folie de aluminiu pentru ultimele 10 minute din timpul de coacere.
Lăsăm prăjitura să se răcească, o tăiem bucăți și o pudrăm cu zahăr pudră.