fbpx

Prajitura Tenerina Ferrarese

AutorAlexandra.Ioan
DificultateÎncepător

Odata cu instalarea carantinei, mi-am descoperit placerea de a gati si poate mai mult nevoia. Aceasta reteta mi a fost recomandata de iubitul meu, el mancase in Ferrara, Italia (originea prajiturii) , unde a locuit peste 10 ani. Este foarte simpla de facut, ai nevoie doar de un mixer si 5 ingrediente pe care le ai in casa. Italienii o fac in tava rotunda, eu am făcut in tava dreptunghiulara. Rezultatul este unul delicios, inauntru fiind moale și cremos iar crusta este crocanta si te duce cu gandul la o bezea.

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 4 oua
 150 g zahar
 100 g unt
 200 g ciocolata amaruie simpla
 50 g faina
 1 varf de sare
 faina si unt pentru tava

Mod de preparare:

1

Topim ciocolata si untul intr-un ibric, acesta pus intr-o cratiță cu apa pe aragaz. Dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca.

2

Mixam albusurile cu jumătate din cantitatea de zahar pana se face ca o frisca.

3

Separat, mixam galbenusurile cu restul de zahar si un pic de sare. Apoi adaugam amestecul de ciocolata ,unt si amestecam pana se omogenizează.

4

Peste amestec, adaugam albusul, punem faina treptat si amestecam tot cu un tel manual.

5

Ungem tava cu unt, apoi cu faina, pentru a se forma acea crusta la exterior.

6

In cuptorul preincalzit, punem prajitura la 180°C pentru 30-35 de minute. Verificam daca este gata cu o scobitoare si nu ar trebui sa ramana aluat pe acesta, daca prajitura este gata.

7

Pentru o versiune fara gluten, puteti folosi aceeasi cantitate de faina de orez.

Ingrediente

 4 oua
 150 g zahar
 100 g unt
 200 g ciocolata amaruie simpla
 50 g faina
 1 varf de sare
 faina si unt pentru tava

Direcții

1

Topim ciocolata si untul intr-un ibric, acesta pus intr-o cratiță cu apa pe aragaz. Dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca.

2

Mixam albusurile cu jumătate din cantitatea de zahar pana se face ca o frisca.

3

Separat, mixam galbenusurile cu restul de zahar si un pic de sare. Apoi adaugam amestecul de ciocolata ,unt si amestecam pana se omogenizează.

4

Peste amestec, adaugam albusul, punem faina treptat si amestecam tot cu un tel manual.

5

Ungem tava cu unt, apoi cu faina, pentru a se forma acea crusta la exterior.

6

In cuptorul preincalzit, punem prajitura la 180°C pentru 30-35 de minute. Verificam daca este gata cu o scobitoare si nu ar trebui sa ramana aluat pe acesta, daca prajitura este gata.

7

Pentru o versiune fara gluten, puteti folosi aceeasi cantitate de faina de orez.

Prajitura Tenerina Ferrarese