În ultimul timp am încercat să scot, pe cât posibil, zahărul din alimentație. Astfel am pregătit această prăjitură cu mere, care se face foarte ușor și este delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început am pornit cuptorul la 180°C pentru a fi pregătit odată ce prăjitura e gata.
Am curățat merele de coajă și am înlăturat cotorul. Eu am ales să le tai cubulețe pentru a își păstra puțin fermitatea după coacere, dar se pot da pe răzătoare pentru o textură mai moale. Le-am amestecat cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze și le-am dat deoparte cât timp am făcut blatul.
Modul de preparare al blatului este foarte simplu. Am pus toate ingredientele într-un recipient și le-am amestecat bine cu mixerul până s-au încorporat.
Pentru îndulcire, eu am folosit sirop de vișine făcut de mama mea, dar puteți folosi miere, orice fel de sirop, eritritol sau chiar zahăr. Recunosc că am folosit o cantitate relativă pentru că nu voiam ca prăjitura să fie prea dulce și să acapareze gustul merelor. Dacă doriți o prăjitură mai dulce, ajustați cantitatea de îndulcitor.
Am adăugat apoi merele în blat si am amestecat cu o spatulă. Am pus compoziția într-o tavă tapetată cu ulei și făină, am pus câteva vișine din dulceață pentru decor și am dat la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Prăjitura se poate savura atât caldă, cât și rece. Are o textura perfectă, cu blatul ușor umed și merele coapte. De asemenea, gustul este de vis.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Pentru început am pornit cuptorul la 180°C pentru a fi pregătit odată ce prăjitura e gata.
Am curățat merele de coajă și am înlăturat cotorul. Eu am ales să le tai cubulețe pentru a își păstra puțin fermitatea după coacere, dar se pot da pe răzătoare pentru o textură mai moale. Le-am amestecat cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze și le-am dat deoparte cât timp am făcut blatul.
Modul de preparare al blatului este foarte simplu. Am pus toate ingredientele într-un recipient și le-am amestecat bine cu mixerul până s-au încorporat.
Pentru îndulcire, eu am folosit sirop de vișine făcut de mama mea, dar puteți folosi miere, orice fel de sirop, eritritol sau chiar zahăr. Recunosc că am folosit o cantitate relativă pentru că nu voiam ca prăjitura să fie prea dulce și să acapareze gustul merelor. Dacă doriți o prăjitură mai dulce, ajustați cantitatea de îndulcitor.
Am adăugat apoi merele în blat si am amestecat cu o spatulă. Am pus compoziția într-o tavă tapetată cu ulei și făină, am pus câteva vișine din dulceață pentru decor și am dat la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Prăjitura se poate savura atât caldă, cât și rece. Are o textura perfectă, cu blatul ușor umed și merele coapte. De asemenea, gustul este de vis.
Poftă bună!