Nu sunt din Oltenia, dar iubesc prazul. Iar rețeta aceasta uneori o adaptez și o fac chiar și cu carne.
Ingrediente:
3 Cepe
4 Praz
150 gr Măsline
3 Ulei
Sare
Piper
2 Foi de dafin
1 Legătură pătrunjel
250 ml Suc rosii
Mod de preparare:
1
Curățat ceapa și o tăiem solzișori. Punem uleiul în cratiță la încins. Adăugăm ceapa cu putina sare.
2
Tăiem prazul, doar partea alba, rondele și adăugăm peste ceapa. Lăsăm sa se înmoaie bine. După ce s-au înmuiat, adăugăm sucul de rosii, măslinele, sarea, piperul și frunzele de dafin. Lăsăm sa fiarbă la foc mic.
Ingrediente
3 Cepe
4 Praz
150 gr Măsline
3 Ulei
Sare
Piper
2 Foi de dafin
1 Legătură pătrunjel
250 ml Suc rosii
Indicații
1
Curățat ceapa și o tăiem solzișori. Punem uleiul în cratiță la încins. Adăugăm ceapa cu putina sare.
2
Tăiem prazul, doar partea alba, rondele și adăugăm peste ceapa. Lăsăm sa se înmoaie bine. După ce s-au înmuiat, adăugăm sucul de rosii, măslinele, sarea, piperul și frunzele de dafin. Lăsăm sa fiarbă la foc mic.