Vecina si-a cumparat de curand un vas de lut in care poti face puiul ca pe sticla si daca tot a laudat gustul puiului, am zis sa încerc si eu. Initial nu am avut intentia sa postez reteta, de aceea nici nu am facut poza puiului in vas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puiul intreg se spala bine si se scurge apa foarte bine sau il stergeti cu servetele.
Intr-un bol puneti condimentele si uleiul, iar cu o pensula ungeti puiul cu mixul de condimente.
Cartofii se taie in sferturi sau bucati cat mai mari. Daca doriti, ii condimentați cu acelasi mix.
Puiul se infinge in vasul de lut (imaginea atasata) si pe margine așezati cartofii. Puteti adauga peste cartofi felii de ceapa sau bucati de usturoi pentru plus de savoare.
In cuptorul preincalzit puneți puiul la 180°C pentru aprox 1 h 20 minute. Daca puiul dumneavastra e mai mare sau mai mic, cresteti sau scadeti timpul de coacere.
Dupa ce scoateti puiul din cuptor, lasati pentru 10 minute sa se racoreasca. Puteti servi cu castraveti (asezonati cu marar si sare) sau cu o salata. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Puiul intreg se spala bine si se scurge apa foarte bine sau il stergeti cu servetele.
Intr-un bol puneti condimentele si uleiul, iar cu o pensula ungeti puiul cu mixul de condimente.
Cartofii se taie in sferturi sau bucati cat mai mari. Daca doriti, ii condimentați cu acelasi mix.
Puiul se infinge in vasul de lut (imaginea atasata) si pe margine așezati cartofii. Puteti adauga peste cartofi felii de ceapa sau bucati de usturoi pentru plus de savoare.
In cuptorul preincalzit puneți puiul la 180°C pentru aprox 1 h 20 minute. Daca puiul dumneavastra e mai mare sau mai mic, cresteti sau scadeti timpul de coacere.
Dupa ce scoateti puiul din cuptor, lasati pentru 10 minute sa se racoreasca. Puteti servi cu castraveti (asezonati cu marar si sare) sau cu o salata. Pofta buna!