Hello iCooks,
Te-ai gândit vreodată sa încerci varianta de pizza rulată? Aluatul clasic de pizza, cu toppingurile preferate, totul sub forma unor rulouri, ce vor deveni atât de iubite, încât le vei lua la pachet, în călătorii, picnic, ca gustări de zi cu zi sau ca aperitiv gustos pentru musafiri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în apă călduță și o lăsăm 10 min deoparte, să se activeze. Adăugăm uleiul de măsline și amestecăm puțin.
Punem făină într-un bol încăpător, adăugăm zahărul și sarea și amestecăm să se omogenizeze.
Formăm o adâncitura în mijlocul ei și turnăm amestecul de drojdie.
Începem să amestecăm cu o lingură, iar când lichidul a fost absorbit, răsturnăm aluatul pe spațiul de lucru și începem să-l frământăm cu mâna.
Aluatul poate fi făcut și într-un robot de bucătărie planetar dacă nu vreți să-l frământați de mâna.
Frământăm aluatul până devine elastic și neted. NU adăugați făină în plus decât dacă aluatul este foarte lipicios. Pe măsură ce-l frământați acesta o să devină tot mai elastic și nelipicios, iar adaosul de făină va influența rezultatul final.
Când aluatul este gata, formăm o bilă și-l punem într-un bol uns cu puțin ulei de măsline.
Îl acoperim cu folie de plastic sau cu un prosop umed și-l lasăm să dospească 1-2 ore la temperatura camerei sau 24 de ore în frigider. O fermentare mai lungă va produce un aluat mai gustos, dar dacă te grăbești poți să-l coci în ziua în care l-ai făcut.
Dacă l-ai lăsat la fermentat în frigider trebuie să-l scoți cu o ora înainte afară, să ajungă la temperatura camerei.
Punem aluatul pe suprafața de lucru, formăm un cilindru și-l tăiem în 3 bucăți egale.
Formăm aluatul în biluțe și le acoperim cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucătărie umed că să nu se formeze pojghiță.
Întindem o biluță de aluat într-un dreptunghi cu latura de 40cm lungime și 25cm lățime.
Întindem un strat subțire și uniform de pesto, adăugăm șunca, cașcavalul și parmezanul ras.
Rulăm aluatul pe lungime și-l tăiem în opt bucăți egale (aprox 3 degete sau 5 cm lungime).
Procedăm la fel și cu restul de aluat sau dacă nu vrei să le coci pe toate le poți pune la congelator pentru altă zi.
Punem rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le acoperim cu o folie sau un prosop de bucătărie umed.
Le mai lăsăm să dospească 30 de minute și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 225°C pentru 12 minute. Reducem temperatura cuptorului la 190°C și le mai coacem 15 minute sau până devin aurii.
Într-un bol zdrobim cățeii de usturoi și-i amestecăm cu uleiul de măsline.
Scoatem rulourile din cuptor și până când sunt încă fierbinți le ungem cu amestecul de usturoi și ulei.
Sunt delicioase puțin călduțe, dar și reci. Perfecte de luat la un picnic sau ca aperitiv.
Ingrediente
Indicații
Dizolvăm drojdia în apă călduță și o lăsăm 10 min deoparte, să se activeze. Adăugăm uleiul de măsline și amestecăm puțin.
Punem făină într-un bol încăpător, adăugăm zahărul și sarea și amestecăm să se omogenizeze.
Formăm o adâncitura în mijlocul ei și turnăm amestecul de drojdie.
Începem să amestecăm cu o lingură, iar când lichidul a fost absorbit, răsturnăm aluatul pe spațiul de lucru și începem să-l frământăm cu mâna.
Aluatul poate fi făcut și într-un robot de bucătărie planetar dacă nu vreți să-l frământați de mâna.
Frământăm aluatul până devine elastic și neted. NU adăugați făină în plus decât dacă aluatul este foarte lipicios. Pe măsură ce-l frământați acesta o să devină tot mai elastic și nelipicios, iar adaosul de făină va influența rezultatul final.
Când aluatul este gata, formăm o bilă și-l punem într-un bol uns cu puțin ulei de măsline.
Îl acoperim cu folie de plastic sau cu un prosop umed și-l lasăm să dospească 1-2 ore la temperatura camerei sau 24 de ore în frigider. O fermentare mai lungă va produce un aluat mai gustos, dar dacă te grăbești poți să-l coci în ziua în care l-ai făcut.
Dacă l-ai lăsat la fermentat în frigider trebuie să-l scoți cu o ora înainte afară, să ajungă la temperatura camerei.
Punem aluatul pe suprafața de lucru, formăm un cilindru și-l tăiem în 3 bucăți egale.
Formăm aluatul în biluțe și le acoperim cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucătărie umed că să nu se formeze pojghiță.
Întindem o biluță de aluat într-un dreptunghi cu latura de 40cm lungime și 25cm lățime.
Întindem un strat subțire și uniform de pesto, adăugăm șunca, cașcavalul și parmezanul ras.
Rulăm aluatul pe lungime și-l tăiem în opt bucăți egale (aprox 3 degete sau 5 cm lungime).
Procedăm la fel și cu restul de aluat sau dacă nu vrei să le coci pe toate le poți pune la congelator pentru altă zi.
Punem rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le acoperim cu o folie sau un prosop de bucătărie umed.
Le mai lăsăm să dospească 30 de minute și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 225°C pentru 12 minute. Reducem temperatura cuptorului la 190°C și le mai coacem 15 minute sau până devin aurii.
Într-un bol zdrobim cățeii de usturoi și-i amestecăm cu uleiul de măsline.
Scoatem rulourile din cuptor și până când sunt încă fierbinți le ungem cu amestecul de usturoi și ulei.
Sunt delicioase puțin călduțe, dar și reci. Perfecte de luat la un picnic sau ca aperitiv.