Rețetă de ruladă cu banane, nucă și ciocolată, o prăjitură extrem de aspectuoasă, spornică și foarte gustoasă. Se poate decora și cu frișcă, nucă mărunțită, fulgi de cocos sau fructe proaspete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.
Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.
Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.
După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.
Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.
Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.
Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.
Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.
Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.
Mai se dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.
Ingrediente
Indicații
Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.
Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.
Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.
După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.
Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.
Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.
Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.
Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.
Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.
Mai se dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.