fbpx

Ruladă cu banane, nucă și ciocolată

AvatarAutorAndrei R
DificultateIntermediar

Rețetă de ruladă cu banane, nucă și ciocolată, o prăjitură extrem de aspectuoasă, spornică și foarte gustoasă. Se poate decora și cu frișcă, nucă mărunțită, fulgi de cocos sau fructe proaspete.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 6 oua
 6 linguri(ă) zahar
 3 linguri(ă) cacao
 2 linguri(ă) faina
 1 oz praf de copt
 200 g unt
 200 g zahar pudra
 150 g nuca
 4 fl oz zahar vanilat
 2 banane
 150 g ciocolata neagra
 4 linguri(ă) lapte

Mod de preparare:

Blat
1

Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.

2

Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.

3

Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.

4

Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.

5

După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.

6

Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.

Crema
7

Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.

Asamblare
8

Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.

9

Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.

10

Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.

11

După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.

12

Mai se dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.

Ingrediente

 6 oua
 6 linguri(ă) zahar
 3 linguri(ă) cacao
 2 linguri(ă) faina
 1 oz praf de copt
 200 g unt
 200 g zahar pudra
 150 g nuca
 4 fl oz zahar vanilat
 2 banane
 150 g ciocolata neagra
 4 linguri(ă) lapte

Direcții

Blat
1

Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.

2

Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.

3

Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.

4

Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.

5

După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.

6

Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.

Crema
7

Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.

Asamblare
8

Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.

9

Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.

10

Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.

11

După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.

12

Mai se dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.

Ruladă cu banane, nucă și ciocolată