Nu știu daca găsesc cuvintele potrivite să vă descriu această minunăție de ruladă. Napolitană crocantă, o cremă fină de lapte praf si cocos plus un strat de biscuiți învăluiți într-un amestec de zahăr ars. Absolut delicioasă!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregătim cele trei foi de napolitană și le așezăm pe fiecare în parte pe folie alimentară de plastic (ne ajută la rulat). Le lăsăm pe masă, sau pe blatul de lucru pentru a fi la îndemână.
Într-o crăticioară se pune zahărul la caramelizat. Aveți grijă să nu se ardă, căci devine amar. Când s-a topit complet , adăugați peste el 300 ml apă și lăsați să fiarbă 3-5 minute sau până se topește tot zahărul.
Se ia de pe foc și se adaugă biscuiții sfărâmați(eu i-am sfărâmat cu ajutorul blenderului) și se amestecă cu mixerul sau cu o lingură până când se obține o cremă.
Pasta obținută se împarte în trei părți egale (pentru fiecare foaie de napolitană) și se întinde cât mai uniform pe cele 3 foi de napolitană.
Punem pe foc apa cu zahărul și lasăm să fiarbă până se topește tot zahărul.
Adăugăm untul și amestecăm până se topește tot.
Se ia de pe foc, se adaugă nuca de cocoș și laptele praf.
Amestecăm totul bine și procedăm la fel cum am făcut cu prima cremă. O împărțim în 3, și o întindem uniform peste crema de biscuiți.
Rulăm foaia de napolitană cât mai strâns posibil și rapid deoarece dacă se răcește crema, foile de napolitană se vor rupe.
Punem ruladele la rece pentru cel puțin 5 ore, de preferat peste noapte.
Ingrediente
Indicații
Pregătim cele trei foi de napolitană și le așezăm pe fiecare în parte pe folie alimentară de plastic (ne ajută la rulat). Le lăsăm pe masă, sau pe blatul de lucru pentru a fi la îndemână.
Într-o crăticioară se pune zahărul la caramelizat. Aveți grijă să nu se ardă, căci devine amar. Când s-a topit complet , adăugați peste el 300 ml apă și lăsați să fiarbă 3-5 minute sau până se topește tot zahărul.
Se ia de pe foc și se adaugă biscuiții sfărâmați(eu i-am sfărâmat cu ajutorul blenderului) și se amestecă cu mixerul sau cu o lingură până când se obține o cremă.
Pasta obținută se împarte în trei părți egale (pentru fiecare foaie de napolitană) și se întinde cât mai uniform pe cele 3 foi de napolitană.
Punem pe foc apa cu zahărul și lasăm să fiarbă până se topește tot zahărul.
Adăugăm untul și amestecăm până se topește tot.
Se ia de pe foc, se adaugă nuca de cocoș și laptele praf.
Amestecăm totul bine și procedăm la fel cum am făcut cu prima cremă. O împărțim în 3, și o întindem uniform peste crema de biscuiți.
Rulăm foaia de napolitană cât mai strâns posibil și rapid deoarece dacă se răcește crema, foile de napolitană se vor rupe.
Punem ruladele la rece pentru cel puțin 5 ore, de preferat peste noapte.