Ruladă de bezea cu căpșuni

AutorDulce by Ana
DificultateIntermediar

Nu știu dacă ați observat până acum, dar căpșunile se numără printre fructele mele preferate și, deși nu este încă sezonul lor, vreau să mă bucur cât pot de mult de ele. Am luat de la piață un kilogram de căpșuni, chiar gustoase pentru această perioadă, și am decis să fac o ruladă pufoasă si aromată cu ele. Este o prajitură foarte ușor de făcut, aspectuoasă și dacă nu vreți să folosiți căpșuni, le puteți înlocui cu orice fruct doriți.

ShareSave
Un desert ca in povesti
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

Blat:
 250 gr albuș de ou
 125 gr zahăr tos
 ¼ tsp cremă de tartar sau o linguriță de suc de lamaie
 un praf de sare
Crema:
 250 gr cremă de brânză, rece
 250 gr unt, moale
 350 gr zahăr pudră
 150 gr lapte praf
 10 gr extract de vanilie
 100 gr căpșuni tocate
 un praf de sare
 colorant alimentar, roz
Pentru decor:
 1 kg căpșuni
 20 mini bezele
 frunze de mentă
 zahăr pudră

Mod de preparare:

Blat:
1

Batem spumă albușul cu crema de tartar. Adăugăm treptat zahărul tos și-l mai batem până se dizolvă complet. Frecați puțin albuș între două degete, este gata dacă nu mai simțiți deloc zahărul. Turnăm bezeaua într-o tavă 35cm x 25cm tapetată cu hârtie de copt, într-un strat uniform și o coacem la 200 °C timp de 7-8 minute.

2

Când încă este fierbinte răsturnăm blatul pe o foaie de hârtie de copt presărată cu zahăr tos și-l lăsăm să se răcească complet.

Crema:
3

Se pune crema de brânză rece și untul moale, într-un bol. Se freacă 3-4 minute cu mixerul la viteză maximă.
Se adaugă zahărul pudră, laptele praf, căpșunile tocate mărunt, sarea și vanilia.

4

Pentru început se amestecă încet și apoi, se freacă compoziția la viteza mare până crema e de o culoare pală și pufoasă.
Adăugăm puțin colorant roz pentru a obține o culoare mai vibrantă. Acest pas este opțional și-l puteți omite dacă vreți.

Asamblare:
5

După ce blatul s-a răcit complet, tăiem marginile și punem jumătate din cremă într-un strat uniform și-l nivelăm.

6

Spălăm și uscăm căpșunile. Tăiem partea de sus și de jos la 8-10 căpșuni de mărime apropiată, medie.

7

Punem un strat de căpșuni, una lipită de alta, pe una dintre părțile înguste ale blatului și rulăm folosindu-ne de hârtia de copt.

8

Punem prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.

9

Dacă am pus prea multă cremă, aceasta o să curgă pe lateral, dar după ce e rece o putem tăia astfel încât să avem o prezentare frumoasă.

10

Așezăm rulada pe un platou și o pudrăm cu zahăr. Punem restul de cremă într-un poș și o decorăm cu rozete de diferite mărimi.
Decorăm cu restul de căpșuni, mini bezele și puțină mentă.

Ingrediente

Blat:
 250 gr albuș de ou
 125 gr zahăr tos
 ¼ tsp cremă de tartar sau o linguriță de suc de lamaie
 un praf de sare
Crema:
 250 gr cremă de brânză, rece
 250 gr unt, moale
 350 gr zahăr pudră
 150 gr lapte praf
 10 gr extract de vanilie
 100 gr căpșuni tocate
 un praf de sare
 colorant alimentar, roz
Pentru decor:
 1 kg căpșuni
 20 mini bezele
 frunze de mentă
 zahăr pudră

Indicații

Blat:
1

Batem spumă albușul cu crema de tartar. Adăugăm treptat zahărul tos și-l mai batem până se dizolvă complet. Frecați puțin albuș între două degete, este gata dacă nu mai simțiți deloc zahărul. Turnăm bezeaua într-o tavă 35cm x 25cm tapetată cu hârtie de copt, într-un strat uniform și o coacem la 200 °C timp de 7-8 minute.

2

Când încă este fierbinte răsturnăm blatul pe o foaie de hârtie de copt presărată cu zahăr tos și-l lăsăm să se răcească complet.

Crema:
3

Se pune crema de brânză rece și untul moale, într-un bol. Se freacă 3-4 minute cu mixerul la viteză maximă.
Se adaugă zahărul pudră, laptele praf, căpșunile tocate mărunt, sarea și vanilia.

4

Pentru început se amestecă încet și apoi, se freacă compoziția la viteza mare până crema e de o culoare pală și pufoasă.
Adăugăm puțin colorant roz pentru a obține o culoare mai vibrantă. Acest pas este opțional și-l puteți omite dacă vreți.

Asamblare:
5

După ce blatul s-a răcit complet, tăiem marginile și punem jumătate din cremă într-un strat uniform și-l nivelăm.

6

Spălăm și uscăm căpșunile. Tăiem partea de sus și de jos la 8-10 căpșuni de mărime apropiată, medie.

7

Punem un strat de căpșuni, una lipită de alta, pe una dintre părțile înguste ale blatului și rulăm folosindu-ne de hârtia de copt.

8

Punem prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.

9

Dacă am pus prea multă cremă, aceasta o să curgă pe lateral, dar după ce e rece o putem tăia astfel încât să avem o prezentare frumoasă.

10

Așezăm rulada pe un platou și o pudrăm cu zahăr. Punem restul de cremă într-un poș și o decorăm cu rozete de diferite mărimi.
Decorăm cu restul de căpșuni, mini bezele și puțină mentă.

Note

Ruladă de bezea cu căpșuni