Nu știu dacă ați observat până acum, dar căpșunile se numără printre fructele mele preferate și, deși nu este încă sezonul lor, vreau să mă bucur cât pot de mult de ele. Am luat de la piață un kilogram de căpșuni, chiar gustoase pentru această perioadă, și am decis să fac o ruladă pufoasă si aromată cu ele. Este o prajitură foarte ușor de făcut, aspectuoasă și dacă nu vreți să folosiți căpșuni, le puteți înlocui cu orice fruct doriți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Batem spumă albușul cu crema de tartar. Adăugăm treptat zahărul tos și-l mai batem până se dizolvă complet. Frecați puțin albuș între două degete, este gata dacă nu mai simțiți deloc zahărul. Turnăm bezeaua într-o tavă 35cm x 25cm tapetată cu hârtie de copt, într-un strat uniform și o coacem la 200 °C timp de 7-8 minute.
Când încă este fierbinte răsturnăm blatul pe o foaie de hârtie de copt presărată cu zahăr tos și-l lăsăm să se răcească complet.
Se pune crema de brânză rece și untul moale, într-un bol. Se freacă 3-4 minute cu mixerul la viteză maximă.
Se adaugă zahărul pudră, laptele praf, căpșunile tocate mărunt, sarea și vanilia.
Pentru început se amestecă încet și apoi, se freacă compoziția la viteza mare până crema e de o culoare pală și pufoasă.
Adăugăm puțin colorant roz pentru a obține o culoare mai vibrantă. Acest pas este opțional și-l puteți omite dacă vreți.
După ce blatul s-a răcit complet, tăiem marginile și punem jumătate din cremă într-un strat uniform și-l nivelăm.
Spălăm și uscăm căpșunile. Tăiem partea de sus și de jos la 8-10 căpșuni de mărime apropiată, medie.
Punem un strat de căpșuni, una lipită de alta, pe una dintre părțile înguste ale blatului și rulăm folosindu-ne de hârtia de copt.
Punem prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Dacă am pus prea multă cremă, aceasta o să curgă pe lateral, dar după ce e rece o putem tăia astfel încât să avem o prezentare frumoasă.
Așezăm rulada pe un platou și o pudrăm cu zahăr. Punem restul de cremă într-un poș și o decorăm cu rozete de diferite mărimi.
Decorăm cu restul de căpșuni, mini bezele și puțină mentă.
Ingrediente
Indicații
Batem spumă albușul cu crema de tartar. Adăugăm treptat zahărul tos și-l mai batem până se dizolvă complet. Frecați puțin albuș între două degete, este gata dacă nu mai simțiți deloc zahărul. Turnăm bezeaua într-o tavă 35cm x 25cm tapetată cu hârtie de copt, într-un strat uniform și o coacem la 200 °C timp de 7-8 minute.
Când încă este fierbinte răsturnăm blatul pe o foaie de hârtie de copt presărată cu zahăr tos și-l lăsăm să se răcească complet.
Se pune crema de brânză rece și untul moale, într-un bol. Se freacă 3-4 minute cu mixerul la viteză maximă.
Se adaugă zahărul pudră, laptele praf, căpșunile tocate mărunt, sarea și vanilia.
Pentru început se amestecă încet și apoi, se freacă compoziția la viteza mare până crema e de o culoare pală și pufoasă.
Adăugăm puțin colorant roz pentru a obține o culoare mai vibrantă. Acest pas este opțional și-l puteți omite dacă vreți.
După ce blatul s-a răcit complet, tăiem marginile și punem jumătate din cremă într-un strat uniform și-l nivelăm.
Spălăm și uscăm căpșunile. Tăiem partea de sus și de jos la 8-10 căpșuni de mărime apropiată, medie.
Punem un strat de căpșuni, una lipită de alta, pe una dintre părțile înguste ale blatului și rulăm folosindu-ne de hârtia de copt.
Punem prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Dacă am pus prea multă cremă, aceasta o să curgă pe lateral, dar după ce e rece o putem tăia astfel încât să avem o prezentare frumoasă.
Așezăm rulada pe un platou și o pudrăm cu zahăr. Punem restul de cremă într-un poș și o decorăm cu rozete de diferite mărimi.
Decorăm cu restul de căpșuni, mini bezele și puțină mentă.