Ruladă de curcan cu brânză și usturoi

AutoriCook
DificultateIntermediar

Combinați pieptul de curcan, crema de brânză cu usturoi și prosciutto într-un rulou cu totul special. Este o alternativă fabuloasă de Crăciun la o friptură de curcan clasică.

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 2 lbs de 150g de brânză moale cu ierburi și usturoi
 1 tbsp muștar boabe
 sucul de la ½ lămâie
 15 kg piept de curcan dezosat, fără piele
 16 felii de prosciutto
 frunze mici de salvie
 1 tbsp ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Amestecați brânza, muștarul și sucul de lămâie împreună într-un bol, condimentați cu puțină sare și piper, apoi lăsați deoparte amestecul.

2

Desfaceti pieptul de curcan prin tăierea într-o parte a acestuia, astfel încât să îl puteți deschide că pe o carte. Acoperiți cu folie și folosiți o mănușa de carne pentru a îndepărta ușor într-un dreptunghi de aproximativ 3 cm grosime, tăiați marginile pe care le puteți folosiți în orice curry ulterior.

3

Puneți o foaie mare de hârtie de copt pe suprafața de lucru. Puneți prosciutto peste el, suprapunând feliile pentru a face o formă dreptunghiulară mai mare decât curcanul, apoi așezați 8 frunze de salvie până la capăt în centrul prosciutto-ului într-o linie. Așezați curcanul în jos, pe proscuitto și întindeți amestecul de brânză peste acesta. Utilizați marginea hârtiei de copt pentru a ridică și a rostogoli prosciutto-ul și curcanul că și cum ai rula o ruladă. Se leagă cu sfoară, apoi, după ce se răcește, se înfășoară bine în folie și se pune la frigider. Acești pași pot fi pregătiti până în acest moment și ținut la rece cu două zile înainte.

4

Pentru a găti, încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator, gaz 6. Scoateți folia de aluminum, așezați rulada pe partea de jos pe o tavă de copt, apoi ungeți cu puțin ulei și lăsăți în cuptor timp de 1 oră, sau până când prosciutto-ul a devenit crocant și carnea este gătită până la capăt (un termometru digital trebuie să citească cel puțin 70C). Răspândiți peste frunzele de salvie în plus crocante, dacă doriți, și lăsăți să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de a servi.

BBC Good Food

Ingrediente

 2 lbs de 150g de brânză moale cu ierburi și usturoi
 1 tbsp muștar boabe
 sucul de la ½ lămâie
 15 kg piept de curcan dezosat, fără piele
 16 felii de prosciutto
 frunze mici de salvie
 1 tbsp ulei de măsline

Indicații

1

Amestecați brânza, muștarul și sucul de lămâie împreună într-un bol, condimentați cu puțină sare și piper, apoi lăsați deoparte amestecul.

2

Desfaceti pieptul de curcan prin tăierea într-o parte a acestuia, astfel încât să îl puteți deschide că pe o carte. Acoperiți cu folie și folosiți o mănușa de carne pentru a îndepărta ușor într-un dreptunghi de aproximativ 3 cm grosime, tăiați marginile pe care le puteți folosiți în orice curry ulterior.

3

Puneți o foaie mare de hârtie de copt pe suprafața de lucru. Puneți prosciutto peste el, suprapunând feliile pentru a face o formă dreptunghiulară mai mare decât curcanul, apoi așezați 8 frunze de salvie până la capăt în centrul prosciutto-ului într-o linie. Așezați curcanul în jos, pe proscuitto și întindeți amestecul de brânză peste acesta. Utilizați marginea hârtiei de copt pentru a ridică și a rostogoli prosciutto-ul și curcanul că și cum ai rula o ruladă. Se leagă cu sfoară, apoi, după ce se răcește, se înfășoară bine în folie și se pune la frigider. Acești pași pot fi pregătiti până în acest moment și ținut la rece cu două zile înainte.

4

Pentru a găti, încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator, gaz 6. Scoateți folia de aluminum, așezați rulada pe partea de jos pe o tavă de copt, apoi ungeți cu puțin ulei și lăsăți în cuptor timp de 1 oră, sau până când prosciutto-ul a devenit crocant și carnea este gătită până la capăt (un termometru digital trebuie să citească cel puțin 70C). Răspândiți peste frunzele de salvie în plus crocante, dacă doriți, și lăsăți să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de a servi.

BBC Good Food

Ruladă de curcan cu brânză și usturoi