fbpx

Rulada de napolitane

Autoralexandrah
DificultateÎncepător

O ruladă rapidă, super bună și de mare efect

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 foaie de napolitana
Crema de biscuiti
 200 g biscuiti simpli
 120 g zahar
 120 ml apa
 1 oz zahar vanilat
 30 g unt
Crema de nucă de cocos
 50 g nuca de cocos
 150 g lapte praf
 130 g unt
 120 g zahar
 6 apa

Mod de preparare:

1

Măcinăm biscuiții mărunt.

2

Separat punem zahărul la caramelizat. Când prinde o culoare frumosă, adăugăm apa. Lăsăm să fiarbă până se va topi tot caramelul, apoi adăugăm untul și zahărul vanilat.

3

Adăugăm acest lichid peste biscuiții măcinați și imediat după ce omogenizăm întindem această cremă pe foaia de napolitană. E important acest lucru, pentru că foaia se va înmuia.

4

Pentru crema de nuna de cocos: punem zahărul cu cele 6 linguri de apă la fiert. Când se topește zahărul, adăugăm untul și laptele praf. Omogenizăm, apoi adăugăm nuca de cocos și lăsăm compoziția la foc mic până se îngroașă. Această cremă o întindem fierbinte peste crema de biscuiți.

5

Rulăm apoi strâns foaia de napolitantă. Se va rula ușor, pentru că deja este moale de la cremele calde. Dăm rulada la rece 3-4 ore apoi o putem felia.

Ingrediente

 1 foaie de napolitana
Crema de biscuiti
 200 g biscuiti simpli
 120 g zahar
 120 ml apa
 1 oz zahar vanilat
 30 g unt
Crema de nucă de cocos
 50 g nuca de cocos
 150 g lapte praf
 130 g unt
 120 g zahar
 6 apa

Direcții

1

Măcinăm biscuiții mărunt.

2

Separat punem zahărul la caramelizat. Când prinde o culoare frumosă, adăugăm apa. Lăsăm să fiarbă până se va topi tot caramelul, apoi adăugăm untul și zahărul vanilat.

3

Adăugăm acest lichid peste biscuiții măcinați și imediat după ce omogenizăm întindem această cremă pe foaia de napolitană. E important acest lucru, pentru că foaia se va înmuia.

4

Pentru crema de nuna de cocos: punem zahărul cu cele 6 linguri de apă la fiert. Când se topește zahărul, adăugăm untul și laptele praf. Omogenizăm, apoi adăugăm nuca de cocos și lăsăm compoziția la foc mic până se îngroașă. Această cremă o întindem fierbinte peste crema de biscuiți.

5

Rulăm apoi strâns foaia de napolitantă. Se va rula ușor, pentru că deja este moale de la cremele calde. Dăm rulada la rece 3-4 ore apoi o putem felia.

Rulada de napolitane