Rulada de spanac cu umplutura de branză este un aperitiv minunat sau chiar un prânz sățios daca ii pui alături o salată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Lăsăm spanacul la decongelat și îl scurgem bine de apa lăsată.
Apoi îl mixam cu galbenusurile, adaugam smantana, faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
Separat batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia de spanac.
Condimentam cu sare si piper si amestecam usor compozitia cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor, la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.
Intre timp ne ocupam de crema de branza. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, untul si feliile de muschi file taiate cubulete. (se pot adauga si alte ingrediente in crema de branza dupa preferinte: ardei gras, ceapa rosie, masline, etc).
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
Scoate foaia de aluat din cuptor si pune-o pe un servet de bucatarie, pe care l-ai udat in prealabil.
Rasuceste foaia in prosop si lasa-l pana se raceste.
Cand s-a racit, desfă foaia de aluat si intinde crema de brânză pe toata suprafata , iar pe margine pe lungime pune morcovul fiert taiat pe lung si incepe sa rasucesti cat mai strans.
Pune rulada in frigider pentru minim 2 ore, apoi feliaz-o usor.
Se poate taia si imediat (cum am facut eu 🙂 ) , insa compozitia de branza nu va fi foarte bine întarită.
Ingrediente
Indicații
Lăsăm spanacul la decongelat și îl scurgem bine de apa lăsată.
Apoi îl mixam cu galbenusurile, adaugam smantana, faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
Separat batem albusurile spuma si le adaugam peste compozitia de spanac.
Condimentam cu sare si piper si amestecam usor compozitia cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor, la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.
Intre timp ne ocupam de crema de branza. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, untul si feliile de muschi file taiate cubulete. (se pot adauga si alte ingrediente in crema de branza dupa preferinte: ardei gras, ceapa rosie, masline, etc).
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
Scoate foaia de aluat din cuptor si pune-o pe un servet de bucatarie, pe care l-ai udat in prealabil.
Rasuceste foaia in prosop si lasa-l pana se raceste.
Cand s-a racit, desfă foaia de aluat si intinde crema de brânză pe toata suprafata , iar pe margine pe lungime pune morcovul fiert taiat pe lung si incepe sa rasucesti cat mai strans.
Pune rulada in frigider pentru minim 2 ore, apoi feliaz-o usor.
Se poate taia si imediat (cum am facut eu 🙂 ) , insa compozitia de branza nu va fi foarte bine întarită.