Rulouri pane de șuncă presată și cașcaval

AutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

Rețetă pentru rulouri pane de șuncă presată și cașcaval, un preparat extrem de rapid din ingrediente puține, ce se potrivește de minune pentru un mic dejun consistent sau o masă principală.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 6 felii sunca presata
 6 felii cascaval
 1 ou
 50 gr faina
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Peste felia de șuncă presată adaugă felia de cașcaval feliat și rulează strâns.

2

După ce ai terminat de pregătit toate rulourile așează deasupra lor un servețel de hârtie și pune o greutate peste ele, astfel încât să le preseze bine. Lasă-le așa 5-10 minute pentru a căpăta o formă turtită care să le ajute să nu se desfacă.

3

Bate oul într-un castron, iar pe o farfurie plată adaugă făina. În oul bătut poți adăuga puțin piper, boia sau pătrunjel uscat, în funcție de preferință.

4

Treci fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut, din nou prin făină și apoi ou bătut.

5

Pune rulourile la prăjit în ulei încins, prima dată cu partea unde se îmbină. Ai grijă să le întorci relativ repede. Nu e nevoie să le prăjești mult, doar cât să se gătească oul și să se topească puțin cașcavalul.

6

Scoate rulourile pe o farfurie tapetată cu sevețele de hâtie absorbante, astfel încât să îndepărtezi surplusul de ulei.

7

Servește-le calde alături de o salată de castraveți, sau roșii, brânză sau alte legume sau garnitură la alegere.

Ingrediente

 6 felii sunca presata
 6 felii cascaval
 1 ou
 50 gr faina
 sare
 piper

Indicații

1

Peste felia de șuncă presată adaugă felia de cașcaval feliat și rulează strâns.

2

După ce ai terminat de pregătit toate rulourile așează deasupra lor un servețel de hârtie și pune o greutate peste ele, astfel încât să le preseze bine. Lasă-le așa 5-10 minute pentru a căpăta o formă turtită care să le ajute să nu se desfacă.

3

Bate oul într-un castron, iar pe o farfurie plată adaugă făina. În oul bătut poți adăuga puțin piper, boia sau pătrunjel uscat, în funcție de preferință.

4

Treci fiecare rulou prin făină, apoi prin ou bătut, din nou prin făină și apoi ou bătut.

5

Pune rulourile la prăjit în ulei încins, prima dată cu partea unde se îmbină. Ai grijă să le întorci relativ repede. Nu e nevoie să le prăjești mult, doar cât să se gătească oul și să se topească puțin cașcavalul.

6

Scoate rulourile pe o farfurie tapetată cu sevețele de hâtie absorbante, astfel încât să îndepărtezi surplusul de ulei.

7

Servește-le calde alături de o salată de castraveți, sau roșii, brânză sau alte legume sau garnitură la alegere.

Rulouri pane de șuncă presată și cașcaval