Salam de biscuiți cu nucă, rahat și stafide

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Rețetă detaliată pentru salam de biscuiți cu nucă, rahat și stafide, un dulce tradițional, plin de gust și savoare.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 500 gr biscuiti
 100 gr stafide
 100 gr nuca
 50 gr rahat
 150 ml apa
 150 gr zahar
 100 gr margarina
 2 cacao
 30 gr nuca de cocos

Mod de preparare:

1

Zdrobește biscuiții cu mâinile astfel încât să obții bucăți mici, dar nu pisate. Pune biscuiții într-un bol larg, în care să poți amesteca ușor.

2

Toacă nuca grosier cu ajutorul unui cuțit, apoi taie rahatul în cubulețe mici. Atât nuca, cât și rahatul le adaugi peste biscuiții mărunțiți.

3

Adaugă peste stafide două linguri de esență de rom și două linguri de apă. Lasă stafidele să se hidrateze ușor, apoi varsă-le cu tot lichidul rezultat peste biscuiții zdrobiți.

4

Într-o crăticioară pune margarina tăiată în bucăți mici, zahărul, pudra de cacao și apa. Fierbe acest amestec la foc mic câteva clocote, până când începe să se îngroașe ușor.

5

Lasă glazura de cacao să se răcorească câteva minute, apoi adaug-o peste biscuiți și celelate ingrediente.

6

Amestecă bine biscuiții cu restul ingredientelor, apoi întinde o folie alimentară pe blatul de bucătărie și varsă peste ea jumătate din amestecul rezultat, pe care începi să-l modelezi, ajutându-te de folia alimentară. Rulează și strânge bine la capete salamul de biscuiți rezultat, astfel încât să fie cât mai dens, să nu aibă goluri de aer prin el.

7

Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de amestec rămasă în bol. Vei avea astfel două bucăți de salam de biscuiți.

8

Bagă salamul de biscuiți rezultat la frigider pentru 3-4 ore. După ce îl scoți din folia alimentară tăvălește-l prin nucă de cocos apoi servește-l cu poftă.

Ingrediente

 500 gr biscuiti
 100 gr stafide
 100 gr nuca
 50 gr rahat
 150 ml apa
 150 gr zahar
 100 gr margarina
 2 cacao
 30 gr nuca de cocos

Indicații

1

Zdrobește biscuiții cu mâinile astfel încât să obții bucăți mici, dar nu pisate. Pune biscuiții într-un bol larg, în care să poți amesteca ușor.

2

Toacă nuca grosier cu ajutorul unui cuțit, apoi taie rahatul în cubulețe mici. Atât nuca, cât și rahatul le adaugi peste biscuiții mărunțiți.

3

Adaugă peste stafide două linguri de esență de rom și două linguri de apă. Lasă stafidele să se hidrateze ușor, apoi varsă-le cu tot lichidul rezultat peste biscuiții zdrobiți.

4

Într-o crăticioară pune margarina tăiată în bucăți mici, zahărul, pudra de cacao și apa. Fierbe acest amestec la foc mic câteva clocote, până când începe să se îngroașe ușor.

5

Lasă glazura de cacao să se răcorească câteva minute, apoi adaug-o peste biscuiți și celelate ingrediente.

6

Amestecă bine biscuiții cu restul ingredientelor, apoi întinde o folie alimentară pe blatul de bucătărie și varsă peste ea jumătate din amestecul rezultat, pe care începi să-l modelezi, ajutându-te de folia alimentară. Rulează și strânge bine la capete salamul de biscuiți rezultat, astfel încât să fie cât mai dens, să nu aibă goluri de aer prin el.

7

Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de amestec rămasă în bol. Vei avea astfel două bucăți de salam de biscuiți.

8

Bagă salamul de biscuiți rezultat la frigider pentru 3-4 ore. După ce îl scoți din folia alimentară tăvălește-l prin nucă de cocos apoi servește-l cu poftă.

Note

Salam de biscuiți cu nucă, rahat și stafide