fbpx

Salată rece cu paste și creveți

AvatarAutorshteff16
DificultateÎncepător

Salatele cu paste au început să fie foarte populare deoarece sunt simplu de făcut și foarte gustoase. Se pot adăuga diverse ingrediente pentru a obține gusturi diferite, astfel încât salata mereu va avea alt gust și niciodată nu va deveni un preparat monoton. Una dintre cele mai bune combinații este cea dintre paste și creveți, o combinație perfectă pentru un prânz rapid și gustos.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 150 g Farfalle integrale sau orice tip de paste
 100 g Creveți
 1 Ardei copt
 30 g Măsline
 Câteva frunze de salata
 1 linguri(ă) Ulei de măsline
 3 Căței de usturoi
 60 g Iaurt grecesc
 Zeamă de lămâie
 Sare
 Piper
 Jumătate de avocado

Mod de preparare:

1

Se pun pastele la fiert într-un litru de apa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

În tigaia încinsa se adaug o lingură de ulei de măsline, usturoiul pisat și se călesc creveții timp de 10-12 minute.

3

După ce pastele au fiert, se scurg de apa și se lasă la răcit câteva minute.

4

Între timp, celelalte ingrediente pentru salata se taie și se așează într-un bol.

5

Pentru dressing, amestecați iaurtul cu zeama de lămâie, sare și piper.

6

Când pastele s-au răcit, adăugați-le peste legume și asezonați salata. Se poate servi calda sau se poate lăsa la frigider o oră și se servește rece.

Ingrediente

 150 g Farfalle integrale sau orice tip de paste
 100 g Creveți
 1 Ardei copt
 30 g Măsline
 Câteva frunze de salata
 1 linguri(ă) Ulei de măsline
 3 Căței de usturoi
 60 g Iaurt grecesc
 Zeamă de lămâie
 Sare
 Piper
 Jumătate de avocado

Direcții

1

Se pun pastele la fiert într-un litru de apa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

În tigaia încinsa se adaug o lingură de ulei de măsline, usturoiul pisat și se călesc creveții timp de 10-12 minute.

3

După ce pastele au fiert, se scurg de apa și se lasă la răcit câteva minute.

4

Între timp, celelalte ingrediente pentru salata se taie și se așează într-un bol.

5

Pentru dressing, amestecați iaurtul cu zeama de lămâie, sare și piper.

6

Când pastele s-au răcit, adăugați-le peste legume și asezonați salata. Se poate servi calda sau se poate lăsa la frigider o oră și se servește rece.

Salată rece cu paste și creveți