Salată tabbouleh sau salată de pătrunjel

AutorLary Larisa
DificultateÎncepător

Salata tabbouleh este una dintre cele mai faimoase salate ale bucătăriei libaneze ce impresionează prin gust, calități nutritive și simplitate!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 2-3 legaturi patrunjel
 2 rosii
 1 ceapa
 3 cuscus
 4-5 frunze menta
 200 ml suc de lamaie
 2 ulei de masline
 sare

Mod de preparare:

1

Pentru început pune cușcuș-ul într-un pahar și adaugă peste el apă fierbinte, cât să-l depășească încă o dată în înălțime. Lasă-l acoperit 15-20 de minute pentru a se hidrata.

2

Spală și toacă mărunt pătrunjelul.

3

Spală roșiile, taie-le pe din două și scoate-le miezul. Toacă-le cubulețe și adaugă-le peste pătrunjelul tocat.

4

Toacă cubulețe ceapa, mărunțește menta și adaugă-le peste celelalte ingrediente.

5

Adaugă cușcuș-ul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și amestecă bine totul.

Ingrediente

 2-3 legaturi patrunjel
 2 rosii
 1 ceapa
 3 cuscus
 4-5 frunze menta
 200 ml suc de lamaie
 2 ulei de masline
 sare

Indicații

1

Pentru început pune cușcuș-ul într-un pahar și adaugă peste el apă fierbinte, cât să-l depășească încă o dată în înălțime. Lasă-l acoperit 15-20 de minute pentru a se hidrata.

2

Spală și toacă mărunt pătrunjelul.

3

Spală roșiile, taie-le pe din două și scoate-le miezul. Toacă-le cubulețe și adaugă-le peste pătrunjelul tocat.

4

Toacă cubulețe ceapa, mărunțește menta și adaugă-le peste celelalte ingrediente.

5

Adaugă cușcuș-ul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și amestecă bine totul.

Note

Salată tabbouleh sau salată de pătrunjel