Desertul meu favorit sub formă de înghețată. Perfecte pentru vară și foarte distractive de făcut, aceste delicioase sandviș-uri de înghețată au o aromă delicată de cremă de brânză, un centru fresh, dulce-acrișor de zmeură și fursecuri moi de ciocolată neagră. Pentru a-mi face viață mai ușoară am folosit fursecuri din comerț, dar puteți folosi ce fursecuri sau biscuiți vreți voi. Dacă nu vreți să faceți sandvișuri puteți mânca înghețată direct din tavă cu lingurița sau lingura 😄. Nu există reguli când vine vorba de înghețată 🍨😉
Ingrediente:
Mod de preparare:
Folosind un tel sau un mixer electric, batem smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.
Reducem puțin viteza mixerului și turnăm laptele condensat rece și crema de brânză.
Mărim din nou viteza și batem totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.
Transferăm înghețată într-o tavă de 20 x 20 cm (dacă vreți sandwichuri mai puțin înalte folosiți o tavă mai mare), tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă. Turnăm 1/3 din piureul de zmeură deasupra și marmorăm înghețată cu un cuțit sau o socbitoare.
Acoperim tava cu o folie de plastic și o congelăm cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a face sandwișurile.
Scoatem înghețata din congelator și o lăsăm 5 minute să se dezghețe puțin. O soatem din tavă folosindu-ne de hârtia de copt și cu un decupator rotund de diametrul fursecului de ciocolată tăiem 6 discuri de înghețată.
Cu ajutorul unui decupator mai mic tăiem un cerc în mijlocul discului de înghețată.
Așezăm discul de înghețată pe câte un fursec și le umplem cu piureul de zmeură rămas.
Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.
Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.
Ingrediente
Indicații
Folosind un tel sau un mixer electric, batem smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.
Reducem puțin viteza mixerului și turnăm laptele condensat rece și crema de brânză.
Mărim din nou viteza și batem totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.
Transferăm înghețată într-o tavă de 20 x 20 cm (dacă vreți sandwichuri mai puțin înalte folosiți o tavă mai mare), tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă. Turnăm 1/3 din piureul de zmeură deasupra și marmorăm înghețată cu un cuțit sau o socbitoare.
Acoperim tava cu o folie de plastic și o congelăm cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a face sandwișurile.
Scoatem înghețata din congelator și o lăsăm 5 minute să se dezghețe puțin. O soatem din tavă folosindu-ne de hârtia de copt și cu un decupator rotund de diametrul fursecului de ciocolată tăiem 6 discuri de înghețată.
Cu ajutorul unui decupator mai mic tăiem un cerc în mijlocul discului de înghețată.
Așezăm discul de înghețată pe câte un fursec și le umplem cu piureul de zmeură rămas.
Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.
Acoperim cu încă un fursec și le congelam pentru încă cel puțin 3 ore.