Sărătelele sunt o alternativă gustoasă pentru "ronțăielile" sărate de sărbători . Această rețetă o am de la bunica mea și vă recomand să o încercați și voi .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se formează un aluat tare din unt, făină , drojdie , lapte , ulei și brânză (eu am folosit cheddar si brânză de burduf ). Se frământă toate aceste ingrediente până se formează un aluat compact si nelipicios . Acest aluat se lasă la rece minimum 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Se scoate aluatul din frigider , se presară făină pe blatul de lucru și se întinde o foaie , nu foarte groasă ,deoarece aluatul va creste în cuptor de la drojdie.
Se taie sarațelele după preferințe și se pun in tava tapetată cu hârtie de copt apoi se ung cu oul batut si si pune deasupra , mac , susan sau chimion.
Tava se dă la cuptor pentru paroximativ 30 de minute la 180° sau până când acestea devin putin aurii.
Ingrediente
Indicații
Se formează un aluat tare din unt, făină , drojdie , lapte , ulei și brânză (eu am folosit cheddar si brânză de burduf ). Se frământă toate aceste ingrediente până se formează un aluat compact si nelipicios . Acest aluat se lasă la rece minimum 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Se scoate aluatul din frigider , se presară făină pe blatul de lucru și se întinde o foaie , nu foarte groasă ,deoarece aluatul va creste în cuptor de la drojdie.
Se taie sarațelele după preferințe și se pun in tava tapetată cu hârtie de copt apoi se ung cu oul batut si si pune deasupra , mac , susan sau chimion.
Tava se dă la cuptor pentru paroximativ 30 de minute la 180° sau până când acestea devin putin aurii.