Sărățele

AutorMarryB
DificultateÎncepător

Sărătelele sunt o alternativă gustoasă pentru "ronțăielile" sărate de sărbători . Această rețetă o am de la bunica mea și vă recomand să o încercați și voi .

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 baton Unt 82% grăsime
 1 kg Făină
 1 oz Drojdie
 250 ml Lapte
 250 ml Ulei
 200 gr Brânză sărată în combinație cu cașcaval
 Chimion , mac , susan
 1 Ou

Mod de preparare:

1

Se formează un aluat tare din unt, făină , drojdie , lapte , ulei și brânză (eu am folosit cheddar si brânză de burduf ). Se frământă toate aceste ingrediente până se formează un aluat compact si nelipicios . Acest aluat se lasă la rece minimum 3 ore sau cel mai bine peste noapte.

2

Se scoate aluatul din frigider , se presară făină pe blatul de lucru și se întinde o foaie , nu foarte groasă ,deoarece aluatul va creste în cuptor de la drojdie.

3

Se taie sarațelele după preferințe și se pun in tava tapetată cu hârtie de copt apoi se ung cu oul batut si si pune deasupra , mac , susan sau chimion.

4

Tava se dă la cuptor pentru paroximativ 30 de minute la 180° sau până când acestea devin putin aurii.

Ingrediente

 1 baton Unt 82% grăsime
 1 kg Făină
 1 oz Drojdie
 250 ml Lapte
 250 ml Ulei
 200 gr Brânză sărată în combinație cu cașcaval
 Chimion , mac , susan
 1 Ou

Indicații

1

Se formează un aluat tare din unt, făină , drojdie , lapte , ulei și brânză (eu am folosit cheddar si brânză de burduf ). Se frământă toate aceste ingrediente până se formează un aluat compact si nelipicios . Acest aluat se lasă la rece minimum 3 ore sau cel mai bine peste noapte.

2

Se scoate aluatul din frigider , se presară făină pe blatul de lucru și se întinde o foaie , nu foarte groasă ,deoarece aluatul va creste în cuptor de la drojdie.

3

Se taie sarațelele după preferințe și se pun in tava tapetată cu hârtie de copt apoi se ung cu oul batut si si pune deasupra , mac , susan sau chimion.

4

Tava se dă la cuptor pentru paroximativ 30 de minute la 180° sau până când acestea devin putin aurii.

Note

Sărățele