Savarine

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

Un desert care ne aduce aminte de copilarie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 6 oua
 7 tbsp pesmet
 6 tbsp zahar
 3 gr sare
 2 cești apa
 1 mg zahar
 esenta de rom
 500 ml smantana dulce pentru frisca
 gem, dulceata etc

Mod de preparare:

1

Se separa ouale.

2

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta.

3

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului.

4

In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.

5

Se pregatesc formele de savarina, se ung cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu faina.

6

Se imparte in mod egal aluatul in forme.

7

Se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 15 minute (preferabil sa se faca testul cu o scobitoare introdusa intr-una din savarine, daca aceasta iese curata inseamna ca sunt gata)

8

Mod de prepare sirop (se prepara in timp ce savarinele se coc): se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom.

9

Savarinele se scot fierbinti din forme si se plonjeaza in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.

10

Se bate frisca spuma foarte tare. Se indulceste cu zahar si se mai bate foarte putin (cu grija sa nu se separe).

11

Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine. Baza se orneaza cu frisca iar capacelul se unge cu un gem (dulceata, jeleu) dupa preferinta si se aseaza usor peste frisca.

Ingrediente

 6 oua
 7 tbsp pesmet
 6 tbsp zahar
 3 gr sare
 2 cești apa
 1 mg zahar
 esenta de rom
 500 ml smantana dulce pentru frisca
 gem, dulceata etc

Indicații

1

Se separa ouale.

2

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta.

3

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului.

4

In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.

5

Se pregatesc formele de savarina, se ung cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu faina.

6

Se imparte in mod egal aluatul in forme.

7

Se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 15 minute (preferabil sa se faca testul cu o scobitoare introdusa intr-una din savarine, daca aceasta iese curata inseamna ca sunt gata)

8

Mod de prepare sirop (se prepara in timp ce savarinele se coc): se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom.

9

Savarinele se scot fierbinti din forme si se plonjeaza in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.

10

Se bate frisca spuma foarte tare. Se indulceste cu zahar si se mai bate foarte putin (cu grija sa nu se separe).

11

Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine. Baza se orneaza cu frisca iar capacelul se unge cu un gem (dulceata, jeleu) dupa preferinta si se aseaza usor peste frisca.

Note

Savarine